EXCLUSIV  Austria, campanie împotriva românilor. "Vor să ne înlocuiască cu sârbi. Sunt mai ieftini"

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

În spatele discursurilor anti români s-ar afla un plan bine pus la punct de Sebastian Kurz, de înlocuire a forței de muncă românești din Austria, care devine tot mai scumpă. Declarația îi aparține lui Erich Mocanu, membru fondator al unei organizații care ajută românii din Germani și Austria. 

Erich Mocanu, membru fondator al organizației AEBS.org spune care ar fi de fapt planul cancelarului austriac Sebastian Kurz care a declanșat o adevărată campanie împotriva românilor. 

Mocanu precizează că în toate ieșirile publice, cancelarul german Sebastian Kurz s-a referit doar la români în ceea ce înseamnă marea masă a muncitorilor din zonele defavorizate ale Europei.

Fondatorul organizației AEBS spune că în spate s-ar putea afla un plan al lui Kurz de a înlocui forța de muncă românească din Austria care a devenit mai scumpă, cu una mai ieftină, provenită din Serbia. Pe lângă toate aceste lucruri, Kurz ar avea și legături de sânge în Serbia.

"Un ziar din Ungaria a descoperit recent că bunica lui Sebastian Kurz este sârboaică. Nu știu dacă Sebastian Kurz are ceva cu românii. Dar a lovit mereu în români în discursurile sale. Rar a mai băgat și câte un bulgar, câte un ungur. Cuvântul român era ceva standard. Eu cred de fapt că Austria vrea să înlocuiască forța de muncă actuală cu una mai ieftină. De exemplu, slovacele au fost primele care au venit să îngrijească bătrâni în Austria. Pe urmă au venit ungurii, bulgarii și românii. În ultimul an, slovacii și-au crescut prețul, care merge de la 70 de euro în sus pe zi. Românașii noștri cer 40-50 de euro, dar cresc și ei prețurile. În opinia mea, sârbii sunt o forță de muncă ce ar putea veni în Austria să muncească pe mai puțini bani," a spus Erich Mocanu pentru stiridiaspora.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel