Austria a înregistrat un nou RECORD de cazuri de COVID-19

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Austria a înregistrat în acest sfârşit de săptămână un record de noi cazuri de coronavirus, care au ajuns în total la 11.378, potrivit datelor oficiale ale guvernului, care nu prevede deocamdată impunerea unei izolări severe a cetăţenilor, relatează luni EFE. 

După ce sâmbătă s-au înregistrat 1.235 noi cazuri în 24 de ore, maximumul de la declanşarea pandemiei, duminică au fost raportate 896 noi infecţii, reprezentând un record pentru această zi a săptămânii, când cifrele sunt de obicei mai scăzute deoarece se realizează mai puţine teste. Tendinţa a continuat şi în ziua următoare, cu anunţarea a 979 noi cazuri în 24 de ore şi un nou record de contagieri contabilizate într-o zi de luni.

Numărul deceselor provocate de COVID-19 a ajuns din martie la 855.

În ultima săptămână, Austria a înregistrat o medie de 1.057 contagieri pe zi, în timp ce numărul pacienţilor spitalizaţi a ajuns la 561.

Potrivit ministrul austriac al sănătăţii, Rudolf Anschober, în pofida creşterii numărului de cazuri, nu se preconizează încă posibilitatea unei izolări a populaţiei. El a declarat la postul public de radioteleviziune ORF că există limite legale pentru a decreta o măsură atât de restrictivă şi doar ameninţarea unui colaps generalizat al sistemului sanitar ar impune o asemenea decizie, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel