Aurescu: Există propuneri pentru înființarea a peste 600 secții de vot în străinătate

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a declarat că există propuneri pentru înființarea a peste 600 de secții de votare în străinătate pentru alegerile parlamentare din decembrie.

"Există în acest moment propuneri complete din punctul de vedere al documentației argumentative pentru înființarea a peste 600 de secții de votare, care urmează să fie transmise, conform atribuțiilor noastre legale, către Autoritatea Electorală Permanentă. Acest proces continuă, inclusiv în ceea ce privește documentarea argumentativă a înființări de noi secții de votare. Termenul limită pentru transmiterea tuturor propunerilor de secții de votare către Autoritatea Electorală Permanentă este 16 noiembrie 2020, ele urmând să fie anunțate pe 18 noiembrie 2020”, a declarat Bogdan Aurescu în duscurul rostit cu ocazia împlinirii unui an de la preluarea mandatului.

"Obiectivul nostru este, așa cum am menționat de mai multe ori, un număr cât mai mare de secții, apropiat de cel de la alegerile prezidențiale din 2019, desigur, având în vedere condițiile de pandemie de la momentul desfășurării alegerilor”, a mai spus ministrul de Externe.

Acesta a precizat că votarea în străinătate se va desfășura pe durata a două zile, sâmbătă, 5 decembrie și duminică, 6 decembrie, în intervalul orar 7.00 – 21.00. „În situația în care, la ora 21.00, mai există alegători în localul secției de votare sau la rând în fața sediului în care funcționează secția, acestora li se va permite exercitarea dreptului de vot până la ora 23.59”, a mai declarat Bogdan Aurescu, potrivit Mediafax.

El a mai anunțat că listele electorale din străinătate nu se vor mai completa pe hârtie, ci vor fi generate electronic, iar cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate vor putea vota la orice secție din afara țării, indiferent dacă s-au înregistrat sau nu în registrul electoral.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel