Aur pentru România: David Popovici a câștigat titlul european în proba de 200 de metri

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
sursa foto: David Popovici / Facebook
sursa foto: David Popovici / Facebook

David Popovici a câștigat, sâmbătă, titlul european în proba de 200 de metri, în bazin scurt. Românul a înotat distanța într-un minut, 42 de secunde și 12 miimi, acest timp fiind cea mai bună performanță a sa.

Înotătorul David Popovici, în vârstă de 17 ani, a luat aurul la 200 de metri liber, la Campionatele Europene de nataţie în bazin scurt de la Kazan, Rusia.

E primul titlu european pentru România în bazin scurt de când se organizează această competiţie - 1991.

Dinamovistul s-a calificat în finală cu cel mai bun timp, departe de urmăritori, 1:43,08, şi era favorit la primul loc. Timpul tânărului sportiv în ultimul act e unul pe măsură: 1:42,12.

Podiumul a fost completat de doi olandezi: Luc Kroon (1:42,20) şi Stan Pijnenburg (1:42,51).

David Popovici a fost premiat de ministrul Educației după JO de la Tokyo

 

În luna august, înotătorul David Popovici a fost premiat de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, care a subliniat că tânărul este un exemplu "excepţional" şi "credibil" susţinerea sportului şcolar.

David Popovici (16 ani) a primit din partea Ministerului Educaţiei o plachetă marcată cu cuvintele "determinare", "ambiţie", "voinţă", "iniţiativă", "dăruire" şi un premiu "simbolic" de 10.000 de lei.

"Este un moment important pentru Ministerul Educaţiei, este un moment emoţionat. David a obţinut un succes care ne face mândri pe toţi. Ne face mândri pe cei care trebuie să susţinem şcoala românească şi sportul şcolar. David este un exemplu excepţional şi credibil, mult mai credibil decât poate fi orice ministru pentru susţinerea sportului şcolar. Este un exemplu de performanţă. (...) Este un exemplu de determinare de la David, de ambiţie de la David, de voinţă, de iniţiativă, dăruire", a afirmat Cîmpeanu.

 

„Premiul oferit de către Ministerul Educaţiei în valoare de 10.000 lei este strict simbolic”



Potrivit acestuia, cadrul legal trebuie schimbat astfel încât elevii cu performanţe deosebite indiferent de domeniu să poată fi recunoscuţi şi recompensaţi de Ministerul Educaţiei.

"Trec peste faptul că Jocurile Olimpice nu sunt, spre exemplu, în calendarul competiţiilor recunoscute pentru moment de Ministerul Educaţiei. Aceste hibe legislative vor trebui să fie compensate. Este un bun prilej pentru a anunţa iniţiativa Ministerului Educaţiei de compensare a acestor goluri în vederea susţinerii performanţei, recunoaşterii importanţei sportului românesc. (...) Premiul oferit de către Ministerul Educaţiei în valoare de 10.000 lei este strict simbolic. Sunt convins că Ministerul Tineretului şi Sportului va gândi o modalitate de recunoaştere şi din această perspectivă corectă pentru încurajarea celor care doresc să urmeze sportul şi mai ales sportul de performanţă", a declarat Sorin Cîmpeanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel