Augustin Zegrean, REACȚIE după ANUNȚUL lui Klaus Iohannis

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean, a declarat, astăzi, după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că va sesiza Curtea Constituțională  pe „bugetul rușinii naționale”.

„Președintele poate să ceară CCR să verifice constituționalitatea oricărei legi. Și Legea Bugetului poate fi supusă unei astfel de control. S-a mai întâmplat în decursul anilor ca Legea Bugetului să fie verificată de Curte.

Se poate întâmpla ca de data aceasta Curtea să admită sesizarea. Problema este ca la CCR nu se poate întâmpla altceva decât Legea dacă este găsită neconstituțională să se trimită înapoi la Parlament pentru că judecătorii Curții nu pot să modifice structura bugetului, nu pot să ia bani dintr-o parte și să îi pună în altă parte.

Dacă CCR va constata elemente de neconstituționalitate, Parlamentul va trebui să reia din nou dezbatere pe lege. La Legea Bugetului lucrurile sunt puțin altfel decât la alte legi pentru că există un text în constituție care spune că nu poți să angajezi cheltuieli bugetare fără să alegi sursa.

De obicei când Curtea a fost sesizată cu proiecte cu astfel de legi s-a judecat foarte repede. Problema va fi mai lungă în Parlament pentru că acolo trebuie îndeplinite toate procedurile din nou”, a declarat Zegrean la Digi 24.

 

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel