EXCLUSIV  Augustin Hagiu: „România nu e departe de criza de șoferilor din Anglia”. Ce nemulțumiri au transportatorii

Georgiana Dragomir |
Data actualizării: | Data publicării:
Șoferii de tir din România, afectați direct de introducerea pasaportului pentru acces în Anglia
Șoferii de tir din România, afectați direct de introducerea pasaportului pentru acces în Anglia

Transportatorii din România au protestat, ieri, împotriva măsurilor aplicate de Guvern, iar reprezentanții lor spun că România va ajunge ca Anglia, să nu mai aibă șoferi de camion.

Augustin Hagiu, preşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT), a declarat pentru stiridiaspora.ro, că Guvernul dă dovadă de lipsă de implicare.

„Am rămas cu un gust amar după protestele de ieri. Premierul nu a venit la dialog, a trimis un consilier. Astea nu sunt probleme să se rezolve cu un consilier”, susține Hagiu.

Șoferii au cerut să nu se mai impună măsura carantinării, la fel cum au procedat alte state europene și să se aplice amnistia în privința diurnei.

 „Am văzut și noi proiectul de lege propus, în ceea ce privește neimpozitarea diurnei șoferilor. Noi avem amendamente, în sensul să fie aplicată unitar, atât pentru transportul din țară, cât și pentru cel internațional. Și să se șteargă sumele de plată și celor care au câștigat în instanță procesele cu ANAF. Unele instanțe nu înțeleg fenomenul, dar abuzul instituțional există. România nu e departe de criza șoferilor din Anglia”,  a menționat președintele FORT, Augustin Hagiu, pentru stiridiaspora.ro

Impozitarea diurnei, cea mai mare problemă a transportatorilor din România

 

Transportatorii din România sunt nemulțumiți, deoarece ANAF interpretează diurna oferită șoferilor „un drept separat” de salariu. Astfel, companiile de transport sunt în impas financiar și multe riscă să se închidă.

PNL a anunțat, recent, că a inițiat un proiect de lege prin care  diurna șoferilor să nu se mai impoziteze în mod separat.

„În acest context şi cunoscând problemele pe care le întâmpină salariaţii şoferi care efectuează transport rutier internaţional, am iniţiat, alături de câţiva colegi deputaţi, Bogdan Huţucă, George Tuţă şi Tudor Polak, o propunere legislativă necesară pentru clarificarea expresă a regimului fiscal aplicabil indemnizaţiei specific detaşării transnaţionale, pentru înlăturarea acestor interpretări diferite ale prevederilor legislaţiei”,  a precizat Alina Gorghiu, inițiatoare a acestui proiect de lege.

Hagiu spune că va continua să reprezinte interesele transportatorilor și va merge la Parlament pentru a formula amendamente la proiectul de lege propus de PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel