Atacuri Sri Lanka. Celulă de criză la nivelul MAE pentru cei opt copii români

StiriDiaspora Team / 21 apr 2019, 21:52 Salveaza PDF Comentarii

Celulă de criză la nivelul Ministerului Afacerilor Externe. În atenție se află grupul de elevi români din Iași, aflați în schimb de experiență în Sri Lanka. Grupul urmează să se întoarcă în ţară peste cinci zile.

"În atenţia Celulei de criză a MAE se află situaţia unui grup de elevi de la un liceu din Iaşi, aflat într-un schimb de experienţă la o unitate similară de învăţământ din Sri Lanka, proiectul fiind în cel de-al treilea an de desfăşurare. Grupul de elevi se află în afara oricărui pericol şi menţine legătura cu Ambasada României la Colombo. Grupul de elevi urmează să părăsească teritoriul Sri Lanka în cursul zilei de 26.04.2019", a informat, duminică, MAE.

Citeşte şi: Meleşcanu: Mai sunt 15 români în Sri Lanka. Veşti de ULTIMĂ ORĂ despre cei opt copii români

Totodată, membrii Celulei de criză au acordat asistenţă consulară membrilor a două familii de cetăţeni români aflaţi în vacanţă. Până în prezent, adaugă sursa citată, autorităţile locale nu au notificat ambasada cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victime.

Ambasada României la Colombo menţine situaţia în atenţie, fiind în contact cu cetăţenii români aflaţi pe spaţiu şi cu autorităţile locale, pentru acordarea de asistenţă consulară.

 

Sri Lanka: 215 morţi şi peste 500 de răniţi

 

Au avut loc opt atentate teroriste cu bombă în capitala Colombo, la trei biserici catolice, trei hoteluri frecventate de cetăţeni străini şi două locuri publice, dintre care unul la grădina zoologică.

Imediat după semnalarea incidentelor, reprezentanţii misiunii diplomatice române au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate.

 

Numere de contact pentru informaţii suplimentare:În cadrul reuniunii şefilor de misiune ai statelor membre ale Uniunii Europene la Colombo, convocată în după-amiaza acestei zile, s-a decis activarea unui număr unic de contact (0094774783482). Reprezentanţii statelor membre au solicitat Ministerului de Interne din Sri Lanka furnizarea de date oficiale cu privire la numărul victimelor cetăţeni străini.

Citeşte şi: Atentat în Sri Lanka cu sute de morți. Opt copii ROMÂNI, prinși în INFERN

MAE reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Colombo: 0094 11 2676520, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: 0094 777 88 2539.

Celula de criză a MAE îşi continuă activitatea şi va transmite noi date pe măsură ce vor fi obţinute şi difuzate de către Ambasada României la Colombo.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.22
YesMy