Atac terorist în Belgia: Două persoane au fost împușcate mortal, luni seara

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Alertă cu bombă la Termocentrala Rovinari
Alertă cu bombă la Termocentrala Rovinari

Atac armat, luni seara, 16 octombrie, la Bruxelles, nu departe de Place Sainctelette.

Update ora 22:13. Doi cetăţeni suedezi au fost împuşcaţi la Bruxelles, a declarat luni purtătorul de cuvânt al poliţiei belgiene Ilse van de Keere, relatează Reuters. Este probabil ca cei doi să fie suporteri de fotbal. 

Van de Keere a confirmat că două persoane au fost ucise într-o împușcătură în apropierea centrului capitalei Belgiei, dar a refuzat să ofere detalii suplimentare.

Știrea inițială

Doua persoane au fost împușcate mortal într-un atac armat care a avut loc nu departe de Place Sainctelette, a declarat poliția, confirmând informațiile, potrivit bx1.be.

Potrivit primelor informații, focuri de arma au fost trase în jurul orei 19.15 în apropiere de Place Sainctelette, Boulevard d’Ypres si Boulevard du Ninieme de ligne.

La fata locului au ajuns mai multe ambulanțe și poliția. Potrivit La Capitale, bărbatul a tras de pe un scuter cu o arma de tip Kalasnikov.

Atacatorul ar fi coborât de pe un scuter, cu o armă automată și a început să tragă la intâmplare în trecători. El purta o vestă portocalie fluorescentă. Potrivit informațiilor presiei belgiene, cele două victime sunt de naționalitate suedeză și purtau tricouri suedeze, în această seară are loc meciul Belgia-Suedia.

Suspectul a fugit pe un scuter. Într-un filmuleț pe care l-a postat pe internet, autorul împușcăturilor a afirmat că aparține Statului Islamic și s-a lăudat că a ucis răufăcători pentru a „răzbuna musulmanii și că trăim și murim pentru religia noastră”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel