Atac cibernetic masiv în Ucraina. Sunt afectate site-urile Ministerului Apărării şi ale unor bănci

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Centrul ucrainean de securitate cibernetică a anunțat că site-urile web ale Ministerului ucrainean al Apărării şi ale băncilor Privatbank şi Oshadbank au fost supuse unui atac cibernetic, a relatat agenţia rusă de ştiri TASS. 

Centrul ucrainean de securitate cibernetică a declarat că Rusia ar putea fi de vină pentru atac, a relatat TASS. Un mesaj de pe pagina principală a site-ului web al Ministerului ucrainean al Apărării spunea că acesta se află în întreţinere, potrivit Reuters.

"Nu este exclus ca agresorul să fi folosit tactici murdare pentru că planurile sale agresive nu funcţionează pe scară largă”, a declarat Centrul ucrainean de securitate cibernetică.

Kievul a acuzat Moscova pentru atacuri similare în trecut, de când Rusia a început să mobilizeze peste 100.000 de soldaţi în apropierea frontierei.

Un mesaj de pe pagina principală a site-ului Ministerului ucrainean al Apărării a precizat că acesta se află în curs de întreţinere. Ministerul a transmis pe Twitter că site-ul său a fost aparent supus unui atac cibernetic şi că lucrează la restabilirea accesului la acesta.

Oshadbank a confirmat atacul cibernetic spunând că acesta a dus la încetinirea unora dintre sistemele sale. Centrul de comunicare strategică a declarat că utilizatorii Privatbank au avut, de asemenea, probleme cu plăţile şi cu o aplicaţie bancară. Privatbank nu a comentat încă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel