Atac armat Hanau. Ministrul de interne german, precizări de ultimă oră

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Atacurile comise în această săptămână în oraşul Hanau (centrul Germaniei) au fost unele teroriste cu o motivaţie rasistă, a afirmat vineri ministrul federal german de interne Horst Seehofer, citat de dpa.

''Crimele de la Hanau sunt în mod clar un atac terorist motivat de rasism'', a spus Horst Seehofer la Berlin.

El a adăugat că este vorba despre ''al treilea atac terorist în numai câteva luni'' din Germania.

Pe de altă parte, ca urmare a tragediei din Hanau, formaţiunea politică extremistă 'Alternativa pentru Germania' (AfD) s-a alăturat vineri celorlalte partide care şi-au anulat evenimentele finale din campania electorală pentru alegerile din oraşul-stat Hamburg, prevăzute pentru duminică.

Partid relativ tânăr, AfD, care a devenit ţinta criticilor pentru politica sa anti-imigranţi, a anunţat că a luat această decizie de teamă că siguranţa susţinătorilor săi nu ar putea fi garantată în faţa iminenţei unor proteste masive.

Hamburg este în prezent condus de o coaliţie formată din social-democraţi (SPD) şi Verzi.

AfD deţine opt din cele 121 de locuri în parlamentul din Hamburg, dar sprijinul electoral a sporit masiv în alte scrutine recente desfăşurate la nivel regional.

Atacurile armate comise miercuri seara în oraşul german Hanau s-au soldat cu nouă morţi şi mai mulţi răniţi, fiind anchetate ca acţiuni teroriste, după cum a declarat joi ministrul de interne al landului Hessa, Peter Beuth.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, o scrisoare-confesiune şi o înregistrare video au fost găsite după ce poliţia a anunţat în jurul orei locale 06:00 că l-a descoperit pe Tobias R., presupusul autor al atacurilor, mort prin împuşcare într-un apartament, alături de o altă persoană decedată, care ar fi mama sa, în vârstă de 72 de ani.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel