Două asociaţii ale magistraţilor desființează modificările la Codul Penal votate de Parlament

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Două asociaţii profesionale ale magistraţilor reacționează după ce Parlamentul a votat modificarea Codului Penal. Acestea atrag atenţia că modificările aduse nu au nicio legătură cu deciziile CCR, așa cum invocă politicienii de la putere.

Asociaţia Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor şi Asociaţia Forumul Judecătorilor din România susțin că modificările votate miercuri reprezintă o "schimbare drastică şi nejustificată a modului în care legiuitorul înţelege să creioneze politica penală a statului".

"În mare parte acestea (n.r. modificările votate) nu au nicio legătură cu deciziile pronunţate de Curtea Constituţională, fiind însă o schimbare drastică şi nejustificată a modului în care legiuitorul înţelege să creioneze politica penală a statului, cu un accent pronunţat spre evitarea tragerii la răspundere penală a persoanelor care au săvârşit infracţiuni şi cu o lipsă totală de interes în ceea ce priveşte interesul general şi situaţia victimelor", se arată într-un comunicat remis presei.

Magistraţii celor două asociații desființează Codul Penal votat miercuri și spun că observă "cu îngrijorare, incoerenţa din cuprinsul aceluiaşi act normativ, în mod vizibil direcţionată spre uşurarea situaţiei inculpaţilor cercetaţi pentru anumite infracţiuni de serviciu, respectiv pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu".

Camera Deputaților a votat miercuri modificările la Codul Penal, după dezbateri pe repede înainte în comisia Iordache.

[citeste si]


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel