Asistentă româncă terorizată în Marea Britanie!

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
20090821-PONTEDERA (PI)-BADANTI: DA OGGI PARTE LA REGOLARIZZAZIONE. Una donna con la badante.ANSA/STRINGER
20090821-PONTEDERA (PI)-BADANTI: DA OGGI PARTE LA REGOLARIZZAZIONE. Una donna con la badante.ANSA/STRINGER
Video incredibil! Locuința și mașinile i-au fost sparte și vandalizate. Roxana se teme pentru viața ei și a copiilor, iar poliția nu face nimic!

 

Caz șocant în Marea Britanie. O româncă stabilită aici în 2016, mamă a doi copii, asistentă la spitalul Diana, Princess of Wales Hospital din orașul Grimsby, comitatul Lincolnshire este terorizată de comunitate!

 

Roxana Hu le-a povestit jurnaliștilor britanici că se teme pentru viața ei și a familiei după ce locuința i-a fost spartă de mai multe ori iar mașinile au fost vandalizate. Mai mult, în urma plângerilor depuse la poliție nu a primit niciun răspuns iar autoritățile locale nu au întreprins nimic pentru a găsi vinovații.

 
"Știu că sunt aici privită ca un străin și sunt sigură că ceea ce ni se întâmplă nouă este ceva rasist, ei (vecinii noștrii) încearcă să ne sperie. Poliția mi-a spus să-mi mut mașinile din afara proprietății dar nu știu unde să le mai las. A trebuit să ne cumpărăm camere de supraveghere video pentru că nu ne mai simțim în siguranță. Dacă în România raportezi un astfel de incident, poliția vine în maximum 30 de minute. Mai mult, aceștia strâng dovezi, se ridică amprente. Sunt surprinsă că aici polițiștii nu au făcut nimic în acest sens", le-a declarat Roxana Hu jurnaliștilor de la publicația Grimsby Telegraph.

 


 

La rândul său, soțul Roxanei, Quifeng Hu, observând că autoritățile nu tratează cu seriozitate plângerile deja depuse, a pus un anunț în geamul mașinii vandalizate prin care îi îndeamnă pe locuitori să înceteze cu violențele rasiale la adresa familiei sale. 

 
Potrivit jurnaliștilor britanici, primul incident semnalat de româncă a avut loc în luna august, când reveniți din vacanță, au descoperit că garajul casei a fost distrus iar mai multe obiecte lipseau. Apoi, la sfârșitul lunii septembrie o fereastră de la mașina Roxanei a fost distrusă, iar sistemul de navigație și radio-cd-ul au fost furate. Acum două săptămâni, unul dintre geamurile celeilalte mașini a fost spart iar luni seară cuplul a remarcat că alte două geamuri ale mașinii au fost deteriorate.

 
Contactați de jurnaliștii britanici, un purtător de cuvânt al poliției din Grimsby a declarat: "Investigăm aceste incidente și rugăm persoanele care ne pot oferi informații suplimentare legate de acest incident să ne contacteze".

 


 

Un raport întocmit de reprezentanții Ministerul de Interne din Marea Britanie, Home Office, arată că numărul actelor de vandalism la adresa imigranților, motivate de ura rasială, a ajuns de la începutul anului 2016 și până în prezent la 852.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel