Armata rusă a ajuns la porțile Kievului. Ucraina a scos tancurile pe străzile capitalei

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Unităţi militare ruseşti au pătruns în regiunea Kievului dinspre Belarus pentru a efectua un atac cu rachete Grad asupra unor ţinte militare, a anunţat joi Serviciul ucrainean de pază a frontierei într-un comunicat, citat de AFP. 

Grănicerii, fără a preciza natura acestei incursiuni terestre, au adăugat că ea a avut loc prin postul de control Vilcia, situat la circa 150 km nord de capitala ucraineană.

O jurnalistă de la France Presse a constatat prezenţa mai multor elicoptere fără însemne de identificare zburând în grup la joasă altitudine deasupra unei suburbii a Kievului, capitala ucraineană.

Informaţii neconfirmate relevă că acest zbor grupat provine din Belarus.

Ministerul Apărării din Belarus, ţară aliată cu Rusia, anunţase închiderea de la ora 09:00 GMT a spaţiului aerian belarus deasupra frontierei ucrainene, în sud, cu scopul de a "garanta securitatea utilizării spaţiului aerian" al ţării.

"Trupele ruse au încălcat graniţa de stat. Echipamentul de război al inamicului a trecut prin punctul de frontiera Vilcia", a indicat Serviciul ucrainean de frontieră', citat de EFE, potrivit căruia armata ucraineană s-a confruntat cu forţe armate ruseşti.

Rusia a atacat Ucraina

 

Rusia a lansat joi dimineaţă o operaţiune militară la scară mare împotriva Ucrainei, sub pretextul de a apăra persoanele din estul Ucrainei de "abuzuri" şi "genocid" din partea guvernului ucrainean. 

Trupele ruse au atacat deja un aeroport militar din orăşelul Gostomel, situat la periferia nordică a oarşului Kiev, informează surse citate de cotidianul Le Monde.

Administraţia Vladimir Putin a anunţat că invazia în Ucraina va continua "cât va fi necesar", pentru "demilitarizarea" ţării.

În sudul Ucrainei, în satul Lipeţke, situat în apropiere de Odesa, au fost ucişi 18 civili, în raiduri aeriene ruse.

Autorităţile ucrainene au anunţat un bilanţ de cel puţin 50 de morţi, dar numărul victimelor probabil este mult mai mare.

Un avion militar ucrainean s-a prăbuşit în apropiere de Kiev

 

Un avion militar ucrainean s-a prăbuşit în apropiere de Kiev, probabil fiind doborât de armata rusă, anunţă autorităţile ucrainene, precizând că la bord erau 14 persoane.

Potrivit Ministerului ucrainean pentru Situaţii de Urgenţă, avionul militar s-a prăbuşit în apropierea satului Trypillia, la circa 50 de kilometri sud de capitala Ucrainei.

Autorităţile ucrainene au confirmat moartea a cel puţin cinci persoane în acest incident.

Nu se cunoaşte cauza prăbuşirii, dar probabil avionul ucrainean a fost doborât de armata rusă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel