Anglia. Zeci de case și mașini, distruse de o tornadă. Localnicii sunt disperați

Georgiana Dragomir |
Data publicării:

Mai multe locuințe din Anglia au fost devastate de o tornadă. Fenomenul meteo i-a luat  prin surprindere pe englezi, care vor să ceară ajutor pentru calamitatea naturală. Bilanțul pagubelor a fost actualizat astăzi.

Locuitorii din localitățile Humberston și Thorngumbald din Anglia sunt disperați. O tornadă le-a distrus casele și mașinile. Fenomenul meteo, rar pentru aceste zone i-a șocat pe localnici. Orașele arată ca un câmp de război. Acoperișurile ferestrelor și locuințelor au fost spulberate, iar oamenii spun că vor apela la sprijin financiar pentru a-și reconstrui casele.

Un prim bilanț al pagubelor arată că peste  20 de au fost avariate total  de fenomenul meteorologic extrem, notează The Mirror.

„Prietenul meu m-a sunat când eram la serviciu și mi-a trimis o poză cu mașina. Cea mai rea parte a fost drumul spre casă, pentru că nu știam ce s-a întâmplat. Sunt afectate acoperișul și jgheabul, dar din fericire nu la fel de rău ca la alții. Dimineață nu m-aș fi așteptat la așa ceva”, a declarat o localnică păgubită, potrivit sursei citate.

Meteorologii anunță că vremea a suferit schimbări majore, din cauza încălzirii globale. Italia,  Germania și Anglia se confruntă cu ploi torențiale și ierni blânde, ceea ce afectează inclusiv culturile agricole.

Guvernul din UK a menționat că oamenii vor primi fonduri pentru reconstrucția locuințelor distruse în urma tornadei din cele două orașe menționate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel