Anglia. Răsturnare de situație în cazul românului acuzat că a furat un inel cu diamant în valoare de 40.000 de lire și a agresat vânzătorul

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Italia. Român lăsat să moară de prietenii săi, de frică să nu fie prinși cu droguri. Au aruncat cadavrul pe un câmp. Se cer șase luni de închisoare
Italia. Român lăsat să moară de prietenii săi, de frică să nu fie prinși cu droguri. Au aruncat cadavrul pe un câmp. Se cer șase luni de închisoare

Un bărbat român în vârstă de 42 de ani, acuzat că a agresat un vânzător de bijuterii în timp ce fura un inel cu diamant de 39.950 de lire sterline, a susținut joi (27 aprilie) în fața unui judecător că a fost deja judecat pentru presupusa infracțiune - și a fost găsit nevinovat!

Luna trecută, Alin Mijloc, fără adresă fixă, a pledat vinovat la Gloucester Crown Court pentru furtul unui inel cu diamant de la Walter Bull and Son Ltd pe 27 martie 2018, dar a negat că l-a agresat pe asistentul Martin Coleman în acest proces. Joi (27 aprilie), când cazul său a fost din nou în fața instanței, avocatul John Simmons a declarat că acum a fost însărcinat să îl apere pe M. și că a primit instrucțiuni de la acesta cu ajutorul unui interpret.

"Nu am avut timp să vorbesc cu el: "El spune că, sub o altă ortografie a numelui său de familie,  a fost deja judecat de un juriu în acest caz de agresiune în 2018", a spus avocatul românului, John Simmons în fața instanței.

Judecătorul Rupert Lowe a întrebat ce instanță a ținut procesul despre care M. susține că a avut loc. "Nu în această sală de judecată, pentru că nu o recunoaște, ci într-o sală mai mare, spune el", potrivit avocatului.

Un polițist l-a scăpat pe român de pedeapsă

 

Judecătorul Lowe și-a folosit apoi computerul pentru a căuta în arhivele tuturor Curților Coroanei din Anglia și Țara Galilor pentru a vedea dacă cineva cu numele său, Miljoc sau Micloc - ortografii alternative sugerate de apărare - a fost judecat pentru o astfel de acuzație, dar nu a găsit nimic Procurorul a confirmat că nici el nu a găsit în evidențele sale alte cazuri referitoare la M. .

Norocul românului a fost că unul dintre ofițerii de custodie care stătea în boxa acuzaților alături de M. își amintea că l-a transportat pe inculpat la Swindon Crown Court, fie la sfârșitul anului trecut, fie la începutul acestui an, pentru un caz legat de furtul unui inel.

tim că inculpatul a fost arestat pentru această cauză la 3 februarie 2023, în Belfast, în Irlanda de Nord, și probabil că a fost adus înapoi aici în custodie. S-ar putea ca amintirea acestui ofițer de la docuri să fie de undeva din februarie", a pledat avocatului românului. "Îmi amintesc fața lui și modul în care se comporta. Sunt sigur că a fost la Swindon. Dar nu-mi amintesc rezultatul cazului din acea zi sau dacă a fost un proces sau ce", a afirmat ofițerul în cauză.

Din nou, judecătorul a verificat registrele instanței și a spus că nu există niciun indiciu că M. ar fi apărut vreodată la Swindon cu acest nume sau cu ortografia alternativă, însă avocatul Simmons a cerut judecătorului să amâne cazul pentru a se putea face verificări suplimentare. "Experiența m-a învățat că, uneori, chiar și cel mai improbabil lucru poate fi adevărat", a spus el.

"Sunt de acord, există astfel de cazuri. Este întotdeauna periculos să respingem afirmații de acest gen fără să le verificăm în mod corespunzător. Acest lucru trebuie verificat mai amănunțit decât am putut să o facem astăzi aici, în sala de judecată", a răspuns judecătorul.

Inel cu diamant, furat „la insistența unui mafiot român“

 

Judecătorul l-a trimis pe M. în arest preventiv până la 22 mai: "Sunteți acuzat de furtul unui inel cu diamante de 40.000 de lire sterline în 2018. Credeți că ați fost deja judecat pentru acest lucru și achitat. Nu pot găsi nicio înregistrare a unui astfel de proces în Anglia și Țara Galilor de la data acestei infracțiuni, așa că pare puțin probabil. Dar le voi permite avocaților dvs. și avocaților acuzării să verifice în general dacă aveți dreptate sau nu și avocaților dvs. să vorbească cu dvs. în detaliu pentru a ști ce spuneți cu adevărat despre acest caz", i-a transmis judecătorul românului.

La audierea anterioară, când M. a recunoscut furtul inelului, el a spus instanței că a făcut-o la ordinele unui periculos șef de bandă de tip mafiot. "Da, am intrat în magazin și am furat inelul. L-am pus în buzunar și am ieșit din magazin. Dar nu am fost niciodată violent cu nimeni. Nu m-a văzut nimeni când am furat inelul. Puteți să verificați camerele de supraveghere în timp ce îl furam. Am ieșit din magazin în liniște; nu am agresat pe nimeni. Vânzătorul nu m-a văzut punând inelul în buzunar. Mi-a arătat trei sau patru inele și m-a întrebat pe care îl vreau, dar eu furasem deja unul în timp ce el mi le arăta. Era deja în buzunarul meu",  a fost declarația românului în fața instanței.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel