Angajatorii italieni, speriați: Românii nu mai vin în Italia. Pleacă în alte țări

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Italia
Italia

Angajatorii italieni se plâng că românii nu mai vin să muncească în agricultură. Ei spun că în acest moment românii s-au reorientat către Germania, Austria și Franța care plătesc mult mai bine. Cotidianul Corriere de la Serra a publicat un articol în care arată criza de forță de muncă din agricultura italiană care se baza pe români și polonezi. 

Angajatorii italieni din agricultură se plâng de lipsa forței de muncă bazată pe români într-un plin scandal generat de vicepremierul Matteo Salvini care a spus că nu mai vrea ca România să livreze sclavi în Italia.

Iată articolul care privește îngrijorarea antreprenorilor italieni cu privire la plecarea românilor spre alte țări:

"Anul trecut, strugurii au lipsit din cauza înghețurilor și a grindinei, dar în acest an problema este forța de muncă.

Angajații sunt insuficienți. Românii și polonezii, care de ani de zile zburau spre podgoriile a jumătate din Italia cu zboruri low cost și-au schimbat destinațiile în acest an.

Foarte puțini s-au întors la Franciacorta pentru recoltă - începută oficial ieri, pe versanții Monte Orfano - dar mulți au ales alte destinații precum Germania, Austria, dar și Franța sau Anglia.

"Acestea sunt țări care plătesc mai mult și garantează perioade mai lungi de lucru: nu numai 10-15 zile de recoltă, ci și două sau trei luni pentru recoltarea fructelor și legumelor", explică secretara Fai / Cisl Daniele Cavalleri.

Cu salarii brute de 7 euro pe oră, nu foarte mulți se mai încumentă la o muncă atât de grea. În alte țări, în special în cele vorbitoare de limbă germană salariul ajunge chiar și la 10 euro pe oră.

Rezultatul este că în prezent firmele de recrutare se luptă să găsească suficientă forță de muncă, dar companiile mai mici vor suferi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel