Angajata unui hotel din Franța, insultată de un român pe motiv că e rusoaică: "Nu sunt responsabilă pentru ce face Putin"

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Franța. Rusoaică, insultată, într-un hotel, din cauza naționalității de către un român  Nu sunt responsabilă pentru ceea ce face Putin.
Franța. Rusoaică, insultată, într-un hotel, din cauza naționalității de către un român Nu sunt responsabilă pentru ceea ce face Putin.

O tânără rusoaică angajată a unui hotel din Limoges, a fost insultată de un român din cauza naționalității ei. Se pare că situația tensionată din Ucraina provoacă sentimente puternice peste tot în lume. 

Natalia (jurnaliștii francezi i-au schimbat numele) are 25 de ani și lucrează într-un hotel din Limoges. Cu toate că nu face politică, tânăra rusoaică a fost atacată verbal de un oaspete al hotelului, săptămâna trecută, din cauza naționalității sale.

Trei bărbați, de origine română, s-au numărat printre clienți în acea zi. "Ajunseseră cu o seară înainte", spune tânăra. Dimineața, la micul dejun, l-am întrebat pe unul dintre ei numărul camerei, dar nu a înțeles. Am repetat întrebarea in engleză, tot nu a înțeles, scrie publicația franceză lepopulaire.fr.

Apoi, bărbatul a întrebat-o dacă este rusoaică. Natalia a răspuns afirmativ, iar bărbatul a insult-o în rusă, apoi a plecat. Tânăra a fost șocată de atitudinea bărbatului, mai ales că, la acea vreme, era singură în unitatea de cazare. "Dacă cineva din personalul hotelului ar fi fost acolo, nu cred că m-ar fi insultat. N-aș fi crezut niciodată că cineva poate fi insultat pentru naționalitatea sa”, povestește Natalia.

Chiar dacă nu are nicio problemă în viața de zi cu zi din Limoges, Natalia rămâne precaută și nu-și etalează originile. "Nu este normal să-mi ascund naționalitatea. Nu sunt responsabilă pentru ceea ce face președintele Putin", mai spune femeia.

„Este inacceptabil că nu vor să ne audă, că nu ne protejează...”

 

Managerul hotelului, Martine Bertora, a aflat, abia peste o săptămână, despre cele întâmplate. "Când am ajuns la hotel, am văzut că Natalia nu era bine. Ea mi-a explicat ce s-a întâmplat. Nu pot lăsa să treacă așa situația. Această tânără are toată familia în Rusia, este susținută și înțeleasă de toată echipa hotelului. Ea trece printr-o situație dificilă. Ea nu este responsabilă pentru ceea ce face Putin”, a declarat managerul hotelului, Martine Bertora

Tânăra și managerul ei au decis să depună plângere. "Ne-am dus la secția de poliție Limoges unde ni s-a spus: că trebuie să mergem în altă localitate. Am mers acolo și acolo ni s-a spus din nou că procurorul nu ia astfel de plângeri. Este inacceptabil că nu vor să ne audă, că nu ne protejează. Cu siguranță, acestea sunt doar cuvinte dureroase, dar la ce trebuie să așteptăm să fim susținuți?”, mai adaugă Martine Bertora.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel