Andrei Caramitru: Problema lor este că sunt FOARTE - FOARTE - PROȘTI

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Andrei Caramitru afirmă că nu înțelege cum aruncă cifre economice false pe piață liderii PSD, deoarece sunt ușor de demontat. În plus, Comisia Europeană are toate instrumentele să corecteze aceste cifre. Singura explicație, consideră Caramitru, este că sunt foarte proști.

Andrei Carmitru pleacă de la situația în care a fost Grecia, făcând o paralelă cu România.

"Situația Greciei de atunci este identică cu cea a României lui Dragnea și Vâlcov. Guvernul ne spune oficial ca deficitul pe 2018 este sub pragul de 3% impus de UE. Însă, după doar 1 zi de analiza, toți experții au identificat zone uriașe de frauda și măsluire: amânarea rambursării TVA, venituri de 4 miliarde RON in Decembrie (“deconturi de la UE”) care in mare parte nu au legătura cu 2018 și probabil nici nu au fost plătite, amânarea plății pensiilor pentru Ianuarie 2019, cifre ne-explicate de cel putin 1.8 miliarde care reduc “din pix” cheltuielile.

Ca sa va dați seama de dimensiunea problemei: deficitul pe luna Decembrie 2017 a fost de 14 miliarde lei, in 2018 (in mod magic) de doar 1.3 miliarde lei (deși creșterea economică a fost mult mai slabă). Comisia Europeană in Septembrie estima un deficit de cel putin 3.8% la sfârșitul anului 2018. Între timp economia a decelerat. Dar - iarăși prin magie - deficitul s-a redus dramatic după cifrele Guvernului.

Problema lor este ca sunt foarte - foarte - prosti. Comisia Europeană are toate instrumentele ca sa corecteze aceste cifre. Când vor veni ei cu estimarea oficială, deficitul ESA (cel corect) va fi mult peste 3%, declanșând imediat procedura de deficit excesiv. Toți știm că mint. Schimbarea peste noapte a lui Mișa de la ANAF (și înlocuirea lui cu o plantă) este cel mai probabil pentru că nu a vrut să gireze așa ceva.

Între timp - ei încearcă sa pună mâna pe BNR si sa declanșeze hiper-inflația ca sa plătească cu lei fără acoperire găurile din buget. Însă nu mai au timp - mai au doar 3 luni de buffer de rezerva la Ministerul Finanțelor, și nimeni nu ii mai finanțează.

Sa vedem - “câștiga” PSD și începe Venezuelizarea țării sau intra FMI înainte sa oprească nebunia ? Eu sper și mizez pe a doua varianta . Pentru ca nu mai au timp și sunt - foarte foarte - proști.", a scris Andrei Caramitru

 

 
Andrei Caramitru

TRENUL PSD: AȚI AJUNS IN STAȚIA GRECIA. URMĂTOAREA OPRIRE - VENEZUELA

Grecia a intrat in zona EUR și a reușit sa supraviețuiască financiar și sa se împrumute măsluind cifrele. Foloseau venituri care nu existau, instrumente financiare complexe pentru a ascunde pierderile, nu contabilizau corect sumele de la UE, nu raportau datoriile acumulate sau garantate in PPP-uri, spitale etc. In 2010 - au fost condamnați oficial de UE pentru măsluirea datelor și “pedepsiți” printr-o res...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel