Andrei Caramitru: "Trăim a doua mineriadă. MAI PIERDEM 10 ANI?"

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Andrei Caramitru,  consilier al președintelui USR, consideră că anul acesta terbuia să fie unul de "vârf al României", însă, în realitate se întâmplă exact invers. Acesta este de părere că țara noastră trăiește a doua mineriadă. 

"TRĂIM A 2-A MINERIADĂ. MAI PIERDEM 10 ANI?

Amintiți-vă. In 1990, FSN (fostul PSD) căștigă decisiv alegerile pe 20 Mai (80% la Prezidențiale, 67% la Parlamentare). După alegeri - protestul din Piața Universității era pe ducă - nu prea mai era nimeni acolo. Cu toate astea - deși câștigaseră tot și aveau o imagine bună în Occident (valul de simpatie după Revoluție era imens) - aduc minerii pe 13 Iunie, bat și omoară oameni în stradă, devalizează sediile partidelor de opoziție. O distrugere totala a imaginii României in lume. Aparent fără sens - câștigaseră alegerile. Aveau totul in mână. Proteste nu mai erau. Ce le trebuia?

Le-a trebuit mișcarea aceea ca semnal clar anti-occident, pro-coruptie, pro-Rusia. Ca nu cumva sa vină investitori străini serioși și să își ia gândul “ambasadele” de la vreun dialog posibil. Noi am pierdut 10 ani față de celelalte țări din Est. FSN/PSD a câștigat 10 ani in care au devalizat tot (bănci, asigurări, fabrici vândute la fiare vechi). O orgie a furtului. In partenariat cu foștii securisti pro-sovietici", a scris Andrei Caramitru pe pagina de facebook.

O nouă mineriadă

Consilierul președintelui USR consideră că România trece acum printr-o nouă mineriadă. "Ce fac acum este similar. Trecem printr-o nouă mineriadă. Anul 2019 trebuia să fie anul de vârf al României - cu baze militare americane, cu independența energetică asigurată (prin gazele offshore - explorate cu parteneri Vestici), cu Președinția UE, cu creștere economică solidă. Avem însă exact contrariul - furtul ca politică de stat, sistemul nostru energetic capturat de Gazprom, ne batem joc de relația cu UE și US, suntem gazați și bătuți pe străzi, nu avem sef la armată, economia este în derivă. Totul susținut de foștii securisti pro-sovietici.

E o strategie tipică de destabilizare, după manualele NKVD/KGB/FSB. E foarte grav și suntem in ultimul ceas. Însă există speranță - dacă pe 26 Mai votăm MASIV la Referendum si pentru USR/Plus. Suntem obligați sa dam un semnal lumii că vrem în Europa nu în iadul din Est", a mai scris Caramitru.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel