Anchetă în Franța după expunerea unei fotografii cu Macron în costum de baie

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Emmanuel și Brigitte Macron au depus o plângere în urmă cu câteva zile împotriva lui Thibaut Daliphard, un paparazzi. Acesta din urmă a expus timp de două săptămâni fotografii ale președinților Republicii în locurile lor de vacanță.

Este un fapt extrem de rar. Conform informațiilor Europa 1, Emmanuel și Brigitte Macron au depus o plângere pentru invadare a vieții private în urmă cu câteva zile. Fotograful vizat este Thibaut Daliphard. Acesta din urmă a expus, pe fereastra unei galerii de artă din 8 septembrie și timp de două săptămâni, fotografii cu cei doi din vacanță. 

Vizitatorii au putut descoperi un portret al lui Nicolas Sarkozy și Carla Bruni scăldându-se sau al fostului președinte cu bicicleta. François Hollande a fost prezent și cu un portret al politicianului fără cămașă pe plajă. O situație împărtășită cu Jacques Chirac. Alături de ei a apărut în cele din urmă portretul lui Emmanuel Macron pe motocicleta sa, în costum de baie. O fotografie făcută anul trecut și care a circulat în mass-media, dar care acum îi displăce șefului statului.

Timp de două săptămâni, președintele Republicii și soția sa,  Brigitte Macron, au putut vedea această expoziție de fiecare dată când au intrat sau au ieșit din Palatul Elysee. O provocare pentru acesta din urmă care a decis să depună o plângere. Organizatorul expoziției a fost audiat timp de 2,5 ore de către poliție la începutul acestei săptămâni.

 

Fotograful nu este un străin pentru cuplul Macron

 

Thibaut Daliphard este convocat la poliție marți, în cadrul unei anchete preliminare deschise de parchetul din Paris pentru invadarea vieții private a cuplului prezidențial. 

Fotograful vizat nu este necunoscut cuplului Macron. În vara anului 2017, el a fost acuzat că a pătruns în reședința cuplului, în timp ce aceștia petreceau câteva zile de vacanță în Marsilia. Confruntat cu această intruziune, președintele Republicii a depus o plângere pentru hărțuire.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel