Ana, o studentă de doar 20 de ani, moartă de șoc anafilactic după ce a mâncat un tiramisu: Proprietarii cofetăriei au primit interdicție

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Două deserturi gustoase și sănătoase din CĂPȘUNI. Iată ce poți servi în zilele toride de vară pentru a te răcori / Foto: Captură video youtube
Două deserturi gustoase și sănătoase din CĂPȘUNI. Iată ce poți servi în zilele toride de vară pentru a te răcori / Foto: Captură video youtube

Ana B., o studentă de 20 de ani, a murit în urma unui șoc anafilactic după ce a mâncat un tiramisu: cei doi proprietari ai cofetăriei care l-a produs au primit decizia ca localul să le fie închis. 

Proprietarii laboratorului (mamă și fiu) de la care a ieșit tiramisu care a costat-o viața pe Ana B., tânăra de 20 de ani care a murit în timpul unei cine într-un fast-food din centrul orașului Milano, au primit interdicție de a desfășura activități antreprenoriale.

Tânăra a murit pe 5 februarie 2023. Înainte de a gusta tiramisu, se informase despre produs și se asigurase că este vegan și, mai ales, că nu există urme de lapte: Ana, de fapt, avea o alergie severă la proteinele din lapte. O problemă cu care trăia de când se născuse: era, de fapt, perfect conștientă de gravitatea situației. În ciuda atenției sale atente, studenta s-a simțit rău după câteva lingurițe.

Fata, de fapt, și-a pierdut cunoștința. A fost transportată de urgență la spital, dar, în ciuda eforturilor medicilor, a murit câteva zile mai târziu. Ulterior, s-a dovedit că desertul, care ar fi fost vândut de compania producătoare ca fiind vegan, era contaminat: existau, de fapt, urme de lapte. Procuratura a deschis o anchetă pentru omor prin imprudență. În ultimele ore, a sosit cererea magistraților, care a fost acceptată de judecătorul pentru investigații preliminare Fiammetta Modica, potrivit FanPage.

"Activitatea de investigație a permis identificarea cauzei incidentului în tiramisu ingerat parțial de victimă, datorită prezenței beta-lactoglobulinei, în ciuda faptului că produsul era vândut ca fiind "vegan"", a scris procurorul Marcello Viola într-un comunicat. Din analizele efectuate, s-a stabilit că niciun alt aliment ingerat în acea seară nu a provocat șocul anafilactic. De asemenea, a fost exclusă posibilitatea ca contaminarea să se fi produs în interiorul restaurantului, deoarece borcanul era 'perfect sigilat'.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel