Ana Birchall și Cozmin Gușă au fost EXCLUȘI din PSD. ULTIMĂ ORĂ

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Cozmin Guşă, acţionar al postului Realitatea și cel care s-a reînscris în PSD la finele lunii octombrie 2019, a fost exclus, marți, din formațiunea politică, în urma unei decizii luate în ședința Comitetului Executiv Național (CEX) PSD. Aceeași decizie a fost luată și pentru fostul ministru al Justiției Ana Birchall.

Pe 28 octombrie 2019, primarul sectorului 1 al Capitalei, Dan Tudorache, anunța, pe Facebook, că Cozmin Guşă, acţionar al postului Realitatea TV, s-a reînscris în partid. La secţiunea comentarii, Tudorache a postat şi o fotografie cu adeziunea lui Cozmin Guşă, datată 28 octombrie 2019. Cozmin Guşă a fost secretar general al PSD între 2001 şi 2003, în timpul guvernării Adrian Năstase.După ce a demisionat din PSD, Guşă s-a înscris în Partidul Democrat. În 2004 a fost şef de campanie a lui Traian Băsescu. Ulterior, Cozmin Guşă a înfiinţat în 2005, alături de Aurelian Pavelescu şi Lavinia Şandru, Partidul Iniţiativa Naţională. Şase ani mai târziu Tribunalul Bucureşti a admis comasarea prin absorbţie cu Uniunea Naţională Pentru Progresul României.

Propunerea de excludere a Anei Birchall a fost făcută de deputatul Cătălin Rădulescu înaintea pauzei ședinței CExN, au precizat surse din conducerea PSD. Decizia a fost luată cu majoritate de voturi, doar opt lideri PSD votând "împotrivă".

Anterior ședinței CEx, președintele PSD Bihor Ioan Mang, a declarat că unii membri din organizație cer excluderea fostului ministru al Justiției Ana Birchall pentru că nu a respectat prioritățile guvernării PSD.

„Mi-au cerut mai mulți colegi să discutăm despre doamna Birchall. A făcut suficient de mult rău prin atitudinile pe care le-a avut faţă de deciziile partidului. (...) Dacă oameni din Bihor, din organizația mea, mi-au cerut pe WhatsApp să luăm atitudine, să o dăm afară, înseamnă că au ei motivele lor”, a afirmat Ioan Mang, marți, înaintea CEx al PSD.

Mang a precizat că „toată lumea” își dorește păstrarea Secției de Investigație a Infracțiunilor din Justiție, în ciuda faptului că Ana Birchall a dorit desființarea acesteia.

„Toată lumea doreşte păstrarea Secţiei speciale. Nu numai PSD, şi UDMR, şi magistraţii. E un lucru firesc. Nu cred că există nimeni deasupra legilor”, a explicat liderul PSD Bihor.

Ioan Mang este sigur că Ana Birchall a primit o listă de priorități, un „to do list” în acest sens din afara Guvernului Dăncilă: „Nu am dovezi dar sunt sigur”, potrivit Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel