Amestecă sare cu suc de lămâie și bea un pahar în fiecare zi. Combinația care rezolvă cinci probleme cât ai clipi

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Amestecă sare cu suc de lămâie și bea un pahar în fiecare zi. Combinația care rezolvă cinci probleme cât ai clipi
Amestecă sare cu suc de lămâie și bea un pahar în fiecare zi. Combinația care rezolvă cinci probleme cât ai clipi

Consuma un pahar de suc lămâie cu sare în fiecare zi: iată ce se întâmplă. De necrezut! Rezolvă cinci probleme comune cât ai clipi.

Combinația dintre lămâie și sare este foarte interesantă, deoarece este un amestec bogat în vitaminele B1, B2, B3, vitamina C și vitamina P (sau bioflavonoide), precum și pentru a furniza organismului calciu, fosfor, fier și magneziu.

Sucul de lămâie este folosit în medicina tradițională ca diuretic, loțiune și tonic. Sarea este esențială pentru organism, la fel cum apa și oxigenul sunt necesare pentru a funcționa normal. Ambele ingrediente au proprietăți hidratante, antiinflamatoare, antibacteriene și antioxidante.

Lămâia este larg consumată în întreaga lume, fiind folosită în mii de feluri în bucătărie și nu numai. Prin urmare, această combinație poate ajuta la combaterea următoarelor afecțiuni.

 

Amestecă sare cu suc de lămâie și bea un pahar în fiecare zi

 

1. Dureri în gât

Aceste 2 ingrediente au proprietăți antiseptice și antimicrobiene. Poți scăpa de acest disconfort adăugând o lingură de suc proaspăt de lămâie, o jumătate de linguriță de piper negru și o linguriță de sare într-un pahar de apă caldă și făcând gargară cu lichidul. De asemenea, are un efect antiinflamator și analgezic care ar putea ameliora durerea și disconfortul, potrivit unui articol publicat în International Journal of Food Microbiology.

2. Ajută la ameliorarea durerii provocate de afte

Pentru a combate aftele bucale, punerea unei linguri de sare într-un pahar de apă călduță cu lămâie și clătirea gurii de trei ori pe zi poate ajuta la reducerea durerii. Cu acest remediu, ulcerele vor dispărea în curând.

Combinația care rezolvă cinci probleme cât ai clipi

 

3. Contribuie la eliminarea calculilor biliari

Calculii biliari sunt depozite dure care se pot forma în vezica biliară. De obicei, acestea blochează canalele biliare și provoacă dureri intense și atroce. Potrivit unui articol publicat în European Journal of Clinical Nutrition, combinarea acestor 2 ingrediente într-un pahar cu apă și consumul amestecului poate provoca uneori deplasarea calculilor biliari și poate ajuta la expulzarea lor.

4. Bun pentru a combate greața

O durere de stomac poate fi ameliorată cu piper negru, în timp ce lămâia cu sare oprește greața. Așadar, amestecă o lingură de suc de lămâie cu puțină sare și piper într-un pahar de apă caldă și bea-o încetul cu încetul, în înghițituri mici.

5. Împotriva gripei

Se pune sucul de la o jumătate de lămâie și coaja acesteia într-o cană mare cu apă clocotită. Lasă-l să stea timp de aproximativ zece minute și bea acest remediu în fiecare zi pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor gripei.

Cine nu ar trebui să bea suc de lămâie și sare?



Consumul de lămâie și sare pentru a ameliora durerile ocazionale nu este rău pentru organism, dar nu trebuie consumat în exces. Deși înghițirea acestui amestec în timp util poate ajuta digestia, cei care suferă de complicații stomacale pot dezvolta adesea probleme precum gastrita acută, refluxul sau disconfortul cauzat de ulcere.

De asemenea, ar trebui să descurajăm consumul de lămâie cu sare pentru cei cu probleme renale, deoarece se știe că sarea favorizează retenția de lichide și ar putea provoca insuficiență renală. În plus, excesul de sare ar putea provoca hipertensiune arterială, așa că consumul acesteia ar trebui să fie întotdeauna moderat pentru persoanele care suferă de hipertensiune arterială.

Deși este un fruct care te ajută să slăbești, nu trebuie să bei niciodată mai mult de 120 ml de suc de lămâie cu apă pe zi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel