Amestecă glicerină cu gălbenuș de ou: Trucul cu care bunicile noastre scăpau de petele dificile de pe haine sau fețele de masă

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Amestecă glicerină cu gălbenuș de ou: Trucul cu care bunicile noastre scăpau de petele dificile de pe haine sau fețele de masă
Amestecă glicerină cu gălbenuș de ou: Trucul cu care bunicile noastre scăpau de petele dificile de pe haine sau fețele de masă

Petele dificile de pe haine sau fețele de masă sunt o problemă comună. Iată cum să scapi de aceste probleme cu soluții pe care le ai în casă. 

Vinul vărsat, mâncarea împrăștiată sau o lingură murdară pot face ravagii. Deci, merită să ne dăm seama cum să scăpăm de pete pe o față de masă sau de pe haine.

Pete de fructe și fructe de pădure

Dacă au apărut pete de fructe de pădure sau de fructe, puteți scăpa de ele folosind suc de lămâie obișnuit. Esența metodei: tăiați lămâia în două părți, apoi trebuie să ștergeți cu grijă murdăria cu ea. De asemenea, se poate prepara o soluție concentrată de suc de lămâie și apă.

Pete de grăsime

Multe gospodine consideră că este greu să scape de petele de grăsime, dar nu este cazul. Se poate amesteca un vârf de cuțit de sare și apă și apoi se aplică pe pată. 

Rezultatul final ar trebui să fie o suspensie netedă care trebuie lăsată să se întărească pe pata de grăsime timp de aproximativ o jumătate de oră.

În loc de apă se poate folosi un detergent pentru vase. Pentru fețele de masă delicate, în locul sării se poate folosi cretă sau pudră de talc. 

Unele gospodine folosesc bicarbonat de sodiu, nici aici nu este o greșeală. Aceste materiale ar trebui să absoarbă o parte din grăsime. După utilizarea acestei metode, fețele de masă trebuie clătite și spălate.

Amestecă glicerină cu gălbenuș de ou și scapă de petele de vin

 

Petele de vin par a fi unul dintre cele mai greu de curățat. Există chiar percepția că este imposibil să scăpăm complet de ele. 

În realitate, puteți scăpa de astfel de pete chiar și pe o față de masă albă. Tot ce ai nevoie este glicerină și gălbenuș de ou. Acestea se amestecă în proporții egale și se aplică pe pată.

Se poate face și o soluție de săpun de rufe, bicarbonat de sodiu și apă caldă. Amestecul se aplică timp de o zi. Fața de masă trebuie apoi spălată la o temperatură ridicată. Problema se poate referi la petele care s-au înrădăcinat. A scăpa de ele este o problemă reală.

Ciocolată și cafea

Pentru a scăpa de astfel de pete, trebuie să umeziți fața de masă cu peroxid de hidrogen și să așteptați aproximativ o oră. După aceea, trebuie să clătiți bine cârpa sub robinet. 

Dacă nu se obține rezultatul dorit de prima dată, procedura poate fi repetată. A doua opțiune este un amestec de amoniac și glicerină. Pentru a o prepara, se amestecă ingredientele de la 1 la 4. Metoda de aplicare este aceeași ca și în cazul peroxidului.

Trucul cu care bunicile noastre scăpau de petele dificile de pe haine sau fețele de masă

 

Pete verzi

Petele verzi sunt întotdeauna mai greu de îndepărtat. Se poate prepara o soluție care constă din:

1) Apă caldă.
2) săpun de rufe.
Amoniac și alcool pentru frecare.

Astfel de pete trebuie să fie înmuiate în prealabil. Dacă amâni lupta, s-ar putea să nu scapi de ele. 

Bere

Pentru a scăpa de petele de bere, pe pată trebuie aplicat bicarbonat de sodiu. Acest lucru ar trebui să absoarbă o parte din murdărie. Apoi, cârpa trebuie clătită bine. Dacă nu se poate obține acest efect, se poate folosi vodca.

Tomate

Petele de roșii sunt o groază pentru multe gospodine. De mult timp s-a acceptat faptul că astfel de pete sunt extrem de greu de îndepărtat. Totul ar trebui să înceapă cu un tratament cu săpun de rufe. Apoi clătiți bine fața de masă și evaluați natura petei. În cazul în care pata rămâne, se poate stropi cu acid citric și se poate clăti materialul.

Urme de suc

Se pot amesteca 100 g de apă, 2 linguri de amoniac și peroxid de hidrogen. Soluția va ajuta la îndepărtarea murdăriei. Fața de masă trebuie întotdeauna spălată după ce a fost folosită.



 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel