Amenințare cu bombă la granița cu Ucraina: Traficul la Frontiera Sighetu Marmaţiei e oprit

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

Un bărbat a anunțat că podul dintre România și Ucraina de la punctul de trecere a frontierei Sighetu Marmatiei va fi aruncat în aer. Traficul prin zonă este blocat.

ACTUALIZARE: Traficul rutier şi pietonal pe podul care face legătura dintre România şi Ucraina prin PTF Sighetu Marmaţiei a fost reluat, după ce alerta cu bombă s-a dovedit a fi falsă.

Știre inițială

Traficul rutier şi pietonal prin Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmaţiei de pe graniţa cu Ucraina este blocat, sâmbătă seara, ca urmare a faptului că o persoană a susţinut, într-un apel la 112, că podul de legătură cu localitatea Solotvino va fi aruncat în aer, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Maramureş, Ionela Cozma.

Cel care a efectuat apelul este un bărbat, deocamdată neidentificat.

"În acest moment, perimetrul este asigurat de poliţişti şi celelalte forţe de ordine - jandarmi şi poliţişti de frontieră, în timp ce echipa de pirotehnişti din cadrul Direcţiei Judeţene de Informaţii Maramureş efectuează verificările specifice", a precizat Ionela Cozma.

 

Citește mai departe: Putin râde de armele livrate de occident Ucrainei: Forţele noastre "le sparg ca pe nuci"

 

Forţele antiaeriane ruse au doborât zeci de arme livrate Ucrainei de alte state şi "le sparg ca pe nuci", a declarat preşedintele rus Vladimir Putin, potrivit unui scurt fragment dintr-un interviu al său pentru postul de televiziune "Rossia-1", fragment difuzat sâmbătă, informează Reuters.

Agenţia de presă rusă RIA Novosti, care a difuzat prima aceste afirmaţii, a citat răspunsul lui Vladimir Putin la o întrebare referitoare la armele livrate Ucrainei de alte ţări. Potrivit lui Putin, Rusia se descurcă fără probleme cu aceste arme şi a distrus deja zeci dintre ele.

Chiar dacă tipul exact de arme nu a fost precizat în fragmentul difuzat sâmbătă, Rusia a susţinut de mai multe ori că a distrus atât aeronave, cât şi rachete lansate de Ucraina.

Prima parte a interviului lui Putin a fost difuzată vineri şi încă una va fi difuzată duminică, potrivit TASS. În anunţul postului de televiziune se spune că Putin va răspunde la întrebări legate de livrările de arme din SUA pentru Ucraina.

Rusia a lansat la 24 februarie o vastă ofensivă împotriva Ucrainei, justificând-o prin necesitatea de a proteja de un pretins "genocid" populaţia rusofonă din Donbas, regiune din estul ţării, controlată parţial din 2014 de separatişti proruşi, pe care Moscova i-a susţinut de la început.

Potrivit Moscovei, este vorba de "denazificarea" puterii ucrainene, a cărei politică prooccidentală a fost percepută de ani de zile ca o ameninţare de către regimul rus.

Asaltul rus împotriva Kievului a eşuat însă, iar forţele ruse sunt de acum concentrate în Donbas, scena unor lupte înverşunate de mai multe săptămâni. Ruşii avansează foarte lent şi cu mare dificultate în faţa rezistenţei ucrainene.

Patru luptători din Franța, Germania, Australia și Olanda au murit în Ucraina

 

Patru luptători străini au fost uciși în Ucraina, afirmă purtătorul de cuvânt al Legiunii Internaționale, potrivit CNN.

Patru luptători străini au fost uciși în Ucraina, a anunțat sâmbătă, prin intermediul unui mesaj publicat pe Facebook, purtătorul de cuvânt al Legiunii Internaționale de Apărare a Ucrainei.

Damien Magrou i-a numit pe cei patru bărbați și a arătat steagurile Franței, Germaniei, Australiei și Olandei.

„Dorim să ne amintim și să ne onorăm frații noștri căzuți la datorie, care au călătorit în Ucraina pentru a se alătura celor mai curajoși dintre cei curajoși și a lupta umăr la umăr cu apărătorii Ucrainei. Nu există cuvinte pentru a ne exprima recunoștința pentru serviciul lor și pentru sacrificiul suprem. Aceștia sunt eroii necunoscuți care au venit aici pentru a apăra valorile în care credeau și pentru a se ridica împotriva tiraniei", scrie în mesajul lui Magrou.

Purtătorul de cuvânt al Legiunii Internaționale a adus un omagiu „eroilor străini”.

„Ei au ales să apere suveranitatea Ucrainei. Ei au ales să lupte și să arate inamicului că valorile libertății și democrației pe care lumea civilizată le apără acum împreună, nu pot fi și nu vor fi șterse de rachete sau artilerie. Ne-am pierdut frații în luptă, dar curajul, memoria și moștenirea lor ne vor inspira pentru totdeauna", a adăugat Damien Magrou.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel