Amendă uriaşă pentru un român, care conducea agresiv pe autostradă. Incredibil ce a putut să facă, după ce a fost tras pe dreapta

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Amendă uriaşă pentru un român, care conducea agresiv pe autostradă. Sursa foto: freepik.com
Amendă uriaşă pentru un român, care conducea agresiv pe autostradă. Sursa foto: freepik.com

După ce a fost prins conducând agresiv pe A10, folosind repetat și nejustificat semnalele luminoase, un argeșean a fost amendat cu aproape 10.000 de lei.

Polițiștii de la Biroul Poliției Autostrăzi A1 Râmnicu Vâlcea – Deva au surprins, vineri după-amiază, pe autostrada A10, un autoturism care circula pe sensul Turda – Sebeș, al cărui șofer avea un comportament agresiv.

Șoferul nu păstra distanța de siguranță față de autovehiculele care circulau în fața sa și folosea, în mod repetat și nejustificat, semnale luminoase, pentru a-i determina pe ceilalți conducători auto să elibereze banda de circulație, informează IPJ Alba. Odată oprit, a refuzat să le dea polițiștilor actele, făcând gesturi obscene și jignind.

Autoturismul a fost oprit în spațiul service situat la kilometrul 4 al autostrăzii. Bărbatul a refuzat să prezinte actul de identitate oamenilor legii. Până la urmă, șoferul a fost identificat în baza permisului de conducere și a certificatului de înmatriculare al autoturismului, acesta fiind un bărbat de 39 de ani din localitatea Cătanele, județul Argeș.

 

Românul va scoate din buzunare o amendă de circa 10.000 de lei

 

„Ulterior acesta nu a respectat indicațiile polițiștilor, de a rămâne în autoturism și a pătruns în autospeciala de poliție, pentru a-și recupera permisul de conducere și documentele autoturismului, părăsind, la volanul autoturismului său, spațiul service. Față de acesta, a fost luată măsura sancționării contravenționale, în baza OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, cu amendă în valoare de 2.610 lei, pentru conducere agresivă, refuz de înmânare a actului de identitate la solicitarea polițistului, precum și pentru nerespectarea indicațiilor polițistului rutier, iar ca măsură complementară, i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce pentru 60 de zile. Totodată, față de bărbat, a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 7.000 de lei, în baza Legii nr. 61/1991 privind ordinea publică, pentru împiedicarea organelor de poliție în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, pentru săvârșirea de acte și gesturi obscene și adresarea de expresii și cuvinte jignitoare”, a adăugat sursa citată.

Polițiștii vor sesiza Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia pentru efectuarea de cercetări pentru ultraj și sustragerea sau distrugerea de înscrisuri. „Prin structura specializată de la nivelul Brigăzii Autostrăzi, vor fi făcute verificări în ceea ce privește modul de îndeplinire a atribuțiilor de serviciu de către polițiștii implicați în acest eveniment”, susține Poliția Alba.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel