Ambasadorul SUA: „Miniștrii PSD au lăsat haos! România își pierde tinerii, într-o rată record a emigrației”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA în România, a ținut un discurs în care a atacat PSD pentru dezastrul pe care l-a lăsat moștenire guvernării care i-a succedat.

„M-am întâlnit cu mulți miniștri ai guvernului. Cu toții au muncit extrem de mult pentru a inversa haosul pe care l-au moștenit în noiembrie 2019. Doar un exemplu, ministrul Finanțelor a constatat că Guvernul anterior păstra două contabilități paralele și nu plătise cele mai multe facturi pentru servicii prestate de aproape un an. Alți miniștri au găsit condiții similare, proiecte nefinalizate și ministerele golite de oamenii cinstiți care lucrează din greu și care sunt esențiali pentru a conduce Guvernul în mod corespunzator.

Președintele Iohannis, premierul Orban și miniștrii săi s-au angajat să reconstruiască un bun guvern, să refacă modificările legislative care au slăbit statul de drept, să pună în aplicare o legislație nouă pentru a reduce corupția astfel încât să protejeze toți românii. Poporul român a îndurat destul. Acum este momentul ca toți românii, nu doar elita și cei conectaţi politic, să prospere și să își ridice nivelul de trai”, a spus Zuckerman.

 

„Rată record a emigraţiei”

 

„Poporul român ar trebui să trăiască, de asemenea, în siguranță, fără teamă de forțele maligne străine”, a adăugat ambasadorul SUA. 

Situația actuală trebuie însă remediată de urgență, a mai arătat ambasadorul Zuckerman: „România îşi pierde tinerii şi muncitorii de toate vârstele, într-o rată record a emigraţiei. Oamenii nu pleacă pentru că pot câştiga mai mulţi bani în altă parte, ci pleacă pentru că îşi pierd speranţa".

„Sper, de asemenea, ca românii să rămână în România sau să revină acasă – împreună puteţi construi măreţia României. Ei, românii care și-au dorit un viitor mai bun, şi-au spus cuvântul în octombrie anul trecut împotriva corupției. Îi îndemn să continue să îşi spună cuvântul și să nu înceteze să viseze un viitor mai bun. Cu toții trebuie să lucrăm împreună pentru a face România o ţară de care generațiile viitoare să fie mândre”, a conchis Zuckerman.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel