Ambasadorul Marii Britanii: Colaborarea dintre autorităţile britanice şi Poliţia Română în situaţiile de trafic de persoane este excepţională

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Colaborarea dintre autorităţile britanice şi Poliţia Română pentru rezolvarea situaţiilor de trafic de persoane este excepţională, a afirmat Andrew Noble, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, într-un comunicat transmis joi.

Ambasada transmite că pe 13 februarie se alătură campaniei globale "End It Movement" şi spune "Nu!" sclaviei moderne şi traficului de persoane.

Traficul de persoane nu doar că există, dar este o afacere profitabilă şi înfloritoare - atât la nivel global, cât şi în România şi în alte ţări din Europa de Est, se arată în comunicat.

"Încă din 2015, cu ocazia Summit-ului ONU pentru Dezvoltare Durabilă, Guvernul Marii Britanii şi-a luat angajamentul de a eradica toate formele de sclavie modernă, exploatare prin muncă şi trafic de fiinţe umane până în 2030. În acest sens, cooperarea dintre autorităţile britanice şi Poliţia Română pentru rezolvarea situaţiilor de trafic de persoane este excepţională", a afirmat ambasadorul.

Natura traficului de persoane este transfrontalieră, internaţională şi trece peste barierele culturale. Natura combaterii şi prevenirii trebuie să fie la fel. Pe lângă parteneriatele tradiţionale, credem în importanţa implicării fiecărei persoane împotriva acestui tip de crimă organizată, precizează sursa citată.

"Una din activităţile pe care le desfăşurăm alături de Asociaţia eLiberare este să echipăm comunităţile cu instrumentele necesare pentru identificarea şi raportarea cazurilor de trafic de persoane. Chiar de la primul training de capacitare pe identificarea victimelor traficului de persoane organizat în parteneriat cu Asociaţia eLiberare, am văzut ce înseamnă hotărârea unui om de a nu rămâne indiferent la suferinţa altora. Un participant de la un eveniment din nord-estul României a putut furniza informaţii preţioase despre un caz de exploatare din sudul ţării, iar în urma intervenţiei partenerilor locali, o minoră aflată într-o situaţie de trafic a putut fi scoasă şi pusă în siguranţă în mai puţin de 24 de ore. Aceasta este puterea comunităţii şi a lucrului în echipă, fiind doar un exemplu în care o persoană a schimbat lucrurile în mod semnificativ neignorând ce era ascuns sub ochii noştri. Credem cu tărie că fiecare putem face ceva împotriva exploatării, aşa că vă invităm să vă alăturaţi luptei împotriva traficului de persoane", se mai arată în comunicat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel