Ambasadorul britanic, reacție după atacurile xenofobe asupra oamenilor de afaceri români din Londra: „Nu tolerăm!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Ambasadorul Marii Britanii la București, Andrew Noble, a declarat astăzi că regretă atacurile xenofobe asupra firmelor românești de la Londra.

„Regret nespus comportamentul conaționalilor mei de la Londra, care au lansat săptămâna aceasta atacuri xenofobe asupra a două companii românești din capitala britanică. Acest tip de comportament nu este tolerat și vă asigur că autoritățile vor lua măsuri radicale pentru a stopa manifestările de acest gen. Cele două cazuri sunt deja în atenția Ministerului britanic de Interne.

Citește și Două magazine româneşti din Londra, scrisori de amenințare: „Sper să nu rezistați mult! Plecați odată!"

Românii din Marea Britanie sunt colegii, vecinii și prietenii noștri. Au fost așa înainte de ieșirea Marii Britanii din UE și rămân așa și după ieșirea Marii Britanii. Respectarea drepturilor cetățenilor UE în Marea Britanie, inclusiv cele ale românilor, a fost și este în continuare prioritatea guvernului britanic.

Citește și Firme românești din Londra au primit scrisori xenofobe. România anunță oficial primele măsuri

Tocmai m-am întors dintr-o scurtă vizită în Marea Britanie unde mi s-a confirmat aprecierea societății britanice pentru comunitatea de peste 500.000 de români de acolo. Am realizat odată în plus cât de valoroasă este contribuția acestora la dezvoltarea economiei și la îmbogățirea și diversificarea societății britanice", a declarat Andrew Noble, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a ambasadei Marii Britanii la București.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel