Ambasadoarea Italiei în Australia, moartă după ce a căzut de la balcon

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ambasadoarea Italiei în Australia a murit după ce a căzut de la balconul casei sale din oraşul Foligno, conform informaţiilor apărute duminică în presă, transmite luni dpa.

Francesca Tardioli, în vârstă de 56 de ani, se afla singură acasă sâmbătă seara când a căzut de la balcon, a informat agenţia de presă ANSA. O rudă care locuia în aceeaşi clădire a fost cea a semnalat situaţia, iar în prezent poliţiştii cercetează circumstanţele în care s-a produs decesul.

Potrivit presei italiene, Tardioli se afla de câteva zile în oraşul natal Foligno, în apropiere de Perugia, şi urma să se întoarcă în curând la Canberra.

"Cu o tristeţe infinită, Farnesina deplânge moartea Francescăi Tardioli, ambasadoarea Italiei la Canberra, şi este alături de cei dragi", a scris pe Twitter ministerul italian de externe. Ne vom aminti de ea cu drag pentru calităţile sale profesionale şi umane admirabile de excelent diplomat în slujba statului", potrivit Agerpres.

”Veste sfâșietoare despre decesul ambasadorului Francesca Tardioli. Un drag prieten, un diplomat foarte respectat. Suntem alături de familia ei”, a scris ambasadorul Australiei în Italia, Margaret Twomey, pe Twitter.

Ambasada Italiei din Canberra a descris-o duminică pe Tardioli într-o postare pe Twitter drept "o persoană încântătoare, un model profesional şi un promotor al drepturilor omului".

Tardioli, care avea doi fii, reprezenta Italia la Canberra din septembrie 2019.S-a alăturat Serviciului Diplomatic Național Italian în 1991.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel