Ambasada României în Italia, AVERTISMENT pentru români: "Noi RESTRICȚII din 05 noiembrie"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Ambasada României în Italia transmite un mesaj important românilor care trăiesc în această țară, în contextul în care au fost adoptate noi măsuri restricitive. 

"Guvernul italian a adoptat noi măsuri restrictive în contextul pandemiei de Covid-19, care se vor aplica începând cu data de 5 noiembrie și până pe 3 decembrie 2020.

Pentru binele dvs. și al întregii comunități, reiterăm importanța respectării cu strictețe a tuturor măsurilor adoptate de autorități.

 Principalele noi măsuri aplicabile la nivel național sunt:

- Sunt interzise deplasările pe întreg teritoriul țării între orele 22.00 și 5.00 dimineața, cu excepția celor motivate de muncă, sănătate sau situații de necesitate. Se recomandă, de asemenea, evitarea deplasărilor pe tot parcursul zilei, în afara celor legate de muncă, studii, sănătate, situații de necesitate sau utilizarea serviciilor nesuspendate.

- Se suspendă expozițiile și vizitele publice la muzee și institute culturale.

- Creșele, grădinițele, școlile primare și gimnaziale își vor desfășura în continuare activitatea cu prezența fizică a elevilor și cu obligativitatea utilizării măștilor. Copiii cu vârste sub 6 ani sunt scutiți de obligativitatea purtării măștii.

Noi restricții în Italia: se închid liceele

 

- Activitatea didactică din licee se va desfășura în proporție de 100% la distanță.

- Gradul de ocupare în mijloacele publice locale și feroviare regionale (cu excepția transportului școlar) este redus la maximum 50%.

- Centrele comerciale și piețele vor fi închise în zilele de sărbătoare și în cele premergătoare acestora, excepție făcând farmaciile, centrele de sănătate, magazinele care comercializează produse alimentare, tutungeriile și chioșcurile de ziare din cadrul acestora.

- Rămân, în continuare, valabile prevederile privind obligativitatea purtării măștii de protecție în aer liber, în prezența altor persoane. De asemenea, purtarea măștii este obligatorie în toate spațiile închise, cu excepția locuințelor private.

- Decretul prevede împărțirea teritoriului național pe zone, diferențiate în funcție de gradul de risc pe care îl prezintă și cu măsuri de restricție suplimentare. Acestea se vor stabili prin ordin al Ministrului Sănătății", este mesajul postat de Ambasada României în Italia pe contul oficial de Facebook.

Bilanțul infecțiilor din Italia, în creștere

 

Ministerul italian al Sănătăţii a comunicat, miercuri după-amiază, că bilanţul epidemic este de 39.764 morţi, iar numărul total al cazurilor de infectare cu noul coronavirus raportate până acum a ajuns la 790.377.

În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 30.550 de cazuri noi de coronavirus (ieri 28.244) şi 352 decese (ieri 353), potrivit Ministerului italian al Sănătăţii.

Vezi aici cifrele complete.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel