Ambasada României în Italia, reacţie după sosirea medicilor români: "Prieteniile se cunosc la nevoie. Mâna întinsă la momentul potrivit nu se uită"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Ambasada României în Republica Italiană a transmis un mesaj după ce ţara noastră a trimis o echipă de medici şi asistenţi medicali în Italia, în cele mai afectate zone de pandemia de coronavirus.

"În multe momente din istorie Italia ne-a fost alături, iar prin acest gest România îşi manifestă în mod concret solidaritatea, singurul răspuns în faţa suferinţei cauzate de pandemia de Coronavirus. Prieteniile se cunosc la nevoie, iar mâna întinsă la momentul potrivit nu se uită", se arată în comunicatul remis de instituţie.

Ambasada a mai precizat că echipa de cadre medicale a fost întâmpinată de viceprefectul Natalino Manno, din partea Guvernului italian, de vicepreşedintele Regiunii Lombardia, Fabrizio Sala, de subsecretarul pentru Relaţii internaţionale al Consiliului Regional Lombardia, Alan Christian Rizzi şi de preşedintele Comisiei de Sănătate din cadrul Consiliului Regional Lombardia, Emanuele Monti. Au fost, de asemenea, prezenţi ambasadorul României în Italia, George Gabriel Bologan şi ataşatul Apărării din cadrul Ambasadei, col. Iulian Barbu.

"Şi România duce, la nivel naţional, propria luptă împotriva Covid-19 şi ştie că această provocare poate fi depăşită doar dacă acţionăm uniţi, împreună. Criza actuală ne ajută să înţelegem şi mai bine importanţa unei Europe puternice, pentru a trece peste astfel de încercări. Sperăm ca, apreciind valoarea solidarităţii şi împărtăşind aceleaşi speranţe şi suferinţe în aceste momente dificile, să devenim cu toţii mai uniţi şi să acţionăm mereu ca o adevărată comunitate".

În final, Ambasada a reiterat relaţiile şi legăturile strânse pe care o au cele două ţări, în contextul în care în Italia se găsesc unele dintre cele mai importante comunităţi de români din Diaspora.

"Italia, de-a lungul anilor, a adoptat cu generozitate o numeroasă comunitate de cetăţeni români, printre care se află şi numeroase cadre medicale, care combat astăzi pandemia în linia întâi, alături de colegii lor italieni. Având în vedere relaţia de prietenie consolidată care leagă cele două ţări, România a decis să aducă o contribuţie comunităţii medicale din Italia, care operează cu mare spirit de sacrificiu şi responsabilitate, printr-o echipă de medici specialişti în terapie intensivă. Sperăm ca prezenţa acestora să aducă alinare persoanelor suferinde. România îşi manifestă astfel şi recunoştinţa faţă de ţara care a devenit casă pentru peste 1,2 milioane de români, o comunitate foarte bine integrată şi apreciată pentru aportul său la societatea italiană", a mai precizat comunicatul de presă.

O echipă de 11 medici şi 4 asistenţi medicali români a sosit, marţi, pe aeroportul Milano Linate, pentru a oferi sprijin celei mai afectate zone din Italia.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel