Ambasada României în Franța, gazda unei reuniuni a statelor membre UE la OCDE şi a statelor candidate cu Secretarul-General al Organizaţiei

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ambasada României în Franța a găzduit o reuniune a statelor membre UE la OCDE şi a statelor candidate cu Secretarul-General al Organizaţiei, Mathias Cormann

Ambasadorul Luca Niculescu a organizat, la 13 iunie, la sediul Ambasadei la Paris, împreună cu ambasadorul Slovaciei la OCDE, Frantisek Ruzicka, o reuniune a ambasadorilor statelor membre UE la OCDE, cu participarea reprezentanţilor statelor candidate la OCDE. Evenimentul l-a avut ca invitat special pe Secretarul-General al Organizaţiei, Mathias Cormann, în contextul adoptării de către Consiliul OCDE la nivel ministerial din 10 iunie 2022 a Foilor de Parcurs pentru Aderare pentru cinci state candidate: România, Brazilia, Bulgaria, Croaţia şi Peru.

Ambasadorul român a adresat mulţumiri reprezentanţilor statelor membre UE pentru sprijinul acordat candidaturii României la OCDE şi a solicitat susţinerea în continuare a ţării noastre, în etapele viitoare ale procesului de aderare.

Ambasada României în Franța, gazda unei reuniuni a statelor membre UE la OCDE 

 

A salutat eforturile depuse de Secretarul-General Mathias Cormann de la preluarea mandatului în urmă cu un an în vederea facilitării extinderii Organizaţiei, eforturi care au condus la decizia istorică din 25 ianuarie 2022 a Consiliului OCDE privind deschiderea discuţiilor de aderare cu România, alături de Argentina, Brazilia, Bulgaria, Croaţia şi Peru.

A apreciat acţiunea intensă a acestuia începând din ianuarie 2022 pentru pregătirea Foilor de Parcurs şi coagularea sprijinului membrilor OCDE pentru aceste documente programatice în vederea dobândirii statutului de membru al Organizaţiei.

A evidenţiat că procesul de aderare constituie o oportunitate de modernizare a României, prin transferul de bune practici, standarde şi politici rezultat din dialogul cu omologii din statele OCDE şi cu reprezentanţii Secretariatului OCDE.

Cei 30 de ambasadori prezenţi şi Secretarul General al OCDE au discutat despre principalele rezultate ale reuniunii ministeriale OCDE din 9-10 iunie 2022, cu accent asupra perspectivelor economiei globale în actualul context internaţional, se arată într-un comunicat al Ambasadei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google NewsGet it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel