Ambasada, noi detalii în cazul cuplului român arestat în Danemarca după ce bebelușul lor a fost internat în spital

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ambasadorul român la Copenhaga, Mihai Alexandru Grădinar, a precizat, sâmbătă, că bebeluşul cuplului român arestat în Danemarca a fost internat în stare gravă într-o unitate sanitară din oraşul Odense, dar acum este stabil.

„Poliţia daneză ne-a transmis că minorul a fost internat în stare critică (...) iar legat de starea de sănătate pot să vă spun că în prezent este în afara pericolului de moarte şi primeşte în continuare îngrijiri medicale în spitalul din Odense.

La recomandarea medicilor, autorităţile daneze au deschis o anchetă cu privire la circumstanţele care au dus la internarea minorului în spital, iar părinţii au fost reţinuţi pentru o perioadă iniţială de patru săptămâni în centre diferite cu suspiciunea de provocare a sindromului bebeluşului scuturat. Investigaţia în prezent se află în stadiu incipient”, a declarat ambasadorul român pentru Digi 24..

Diplomatul a precizat că autorităţile sunt în contact permanent cu familia extinsă a celor doi părinţi reţinuţi. ”„unt şi ei şocaţi de acest caz, nu ştiu nici ei ce să facă, bineînţeles vor dreptate, îi consideră nevinovaţi, vor copilul să se însănătoşească şi să revină în familie”, a mai declarat Mihai Alexandru Grădinar.

El a adăugat că ceea ce se întâmplă în cazul cuplului de români este o practică standard, în conformitate cu legislaţia daneză, dacă medicii au suspiciuni.

”Dacă medicii stabilesc un diagnostic ca acesta - hemoragie craniană - pot deschide o anchetă şi să sesizeze Poliţia. Este o practică standard, sunt legile daneze care prevăd această lucruri”, a mai afirmat ambasadorul român.

Drama unor părinți români, arestați în Danemarca după ce bebelușul lor a ajuns la spital

 

Ionuț și Sorana Rotundu, rezidenți de doi ani în Danemarca, au fost arestați, după ce Mathias, bebelușul lor de aproximativ o lună, a ajuns la spitalul din Odense cu hemoragie craniană. 

„Părinții au fost arestați preventiv, timp de patru săptămâni. Cazul e sub investigație”, a confirmat Christina Bork Hansen, de la Poliția din Iutlanda de Sud-Est, pentru publicația danează Berlingske Tidende.

Mathias, născut pe 26 decembrie, a fost internat luni, 31 ianuarie, la Spitalul Universitar Odense, cu „sângerări punctiforme la nivelul globilor oculari, fracturi osoase pe partea dreaptă a craniului și hemoragie cerebrală”. Părinții, domiciliați Sonder Omme, sunt acum suspectați că i-ar fi provocat rănile bebelușului și sunt acuzați de violența gravă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel