Alocațiile și pensiile românilor se majorează. Ministrul Muncii: Am semnat ordonanțele 

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat joi că a semnat ordonanţele cu privire la majorarea alocaţiilor pentru copii şi la majorarea pensiilor, iar cele două acte normative au plecat către ministerele avizatoare. El a anunțat și că salariul minim pe economie va fi, de la 1 ianuarie 2022, de 2.550 de lei.

"Vreau să vă informez că am semnat două ordonanţe extrem de importante. Prima ordonanţă am semnat-o împreună cu ministrul Gabriela Firea şi se referă la majorarea alocaţiilor de stat pentru copii, aşa cum a fost prevăzută în programul de guvernare şi negociată. Ordonanţa a plecat de la Ministerul Muncii către ministerele avizatoare şi atunci când va primi avizul va fi promovată în şedinţa de Guvern. A doua ordonanţă extrem de importantă se referă la majorarea pensiilor părinţilor şi bunicilor noştri, şi anume pensia minimă se va majora de la valoarea de 800 de lei la valoarea de 1.000 de lei, iar valoarea punctului de pensie va fi majorată de la 1.442 la valoarea de 1.586 de lei", a spus ministrul Budăi într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD, citat de Agerpres.

 

Pensionarii cu venituri mai mici vor primi o sumă de bani, în luna ianuarie



Budăi a menţionat că pensionarii cu venituri mai mici vor primi, de asemenea, o sumă de bani, în luna ianuarie, pentru a fi protejaţi în faţa "valului de scumpiri".

"Este o sumă pe care am gândit-o în programul de guvernare să o acordăm o singură dată, în luna ianuarie, astfel încât cetăţenii români şi cei cu pensii mai mici să fie protejaţi în faţa acestui val de scumpiri. În momentul în care se va lua decizia pentru forma finală în coaliţie o să anunţăm public şi va fi regăsită într-un act normativ", a afirmat Marius Budăi.

"Salariul minim pe economie, de la 1 ianuarie, va fi de 2.550 de lei. De asemenea, vă informez că am discutat cu premierul şi am discutat şi în coaliţie, voi convoca un Consiliu Naţional Tripartit pentru o primă întâlnire cu noul Guvern, pentru că ne dorim şi îmi doresc foarte mult ca dialogul social să fie într-adevăr dialog social, iar dialogul cu partenerii sociali, şi mă refer la patronate şi la sindicate, să fie într-adevăr un dialog", a mai spus Budăi.

[citeste si]
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel