Alocații români Austria. Candidații României au RĂSPUNS la întrebarea STIRIDIASPORA.RO

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Întrebarea Stiridiaspora.ro referitoare la alocațiile copiilor ai căror părinți lucrează în Austria, a fost citită astăzi la prima mare confruntare electorală din campanie, la care au participat primii patru candidați de cele mai importante partide din România: Dacian Cioloș, Victor Ponta, Norica Nicolai și Rovana Plumb. 

Cum puteți opri alte state și chiar Austria să taie alocațiile copiilor români? 

Iată răspunsurile candidaților la europarlamentare

Norica Nicolai: În acest moment lucrurile sunt blocate pentru că noi am intervenit la Comisia Europeană. Este o încălcare clară a tratatelor. Nu poți discrimina și Austria a înțeles foarte clar că risca să fie acționată la Curtea Europeană de Justiție. Nu cred că va mai urma cineva exemplul Austriei. Nu vor fi astfel de elemente. Noi, de la ALDE am avut o bătălie puternică mediatică în Austria, iar în Parlamentul European și eu și Renate Weber am reușit să blocăm această inițiativă.

Rovana Plumb: A intervenit și Guvernul României și colegii noștri europarlamentari din PSD, PES și din ALDE, ca în scurt timp de la adoptarea legii din Austria, s-a procedat la declanșarea unui infringement pentru Austria de catre UE. 

Dacian Cioloș: În UE, există un standard european și dacă nu e respectat se intervine. Apropo de Diaspora, mie mi-ar plăcea ca românii să nu mai fie nevoiți să plece din țară. Guvernul să-i apere în țară, nu peste hotare. 

Victor Ponta a părăsit dezbaterea la ora 13:00, nemaireușind să poată răspunde. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel