Alina Gorghiu sau Șerban Nicolae. Cine are cele mai multe șanse să îi ia locul lui Meleșcanu

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

După ce CCR a decis că Teodor Meleșcanu a fost ales nelegal în funcția de președinte al Senatului, a doua funcție în stat a rămas liberă. PNL o propune din nou pentru această funcție pe Alina Gorghiu, în timp ce PSD va avea candidat propriu, printre doritori fiind și Șerban Nicolae.

„Cu siguranță, candidatul PNL pentru președinția Senatului, care a fost și votat în Biroul Politic Național, este Alina Gorghiu", a spus Ludovic Orban, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă.

USR ar putea avea un candidat propriu pentru șefia Senatului, însă cel mai probabil o vor susține pe Alina Gorghiu, așa cum au făcut și ultima dată, în urma demisiei lui Călin Popescu-Tăriceanu. Aceștia spun că cel mai important este să nu lase șanse de câștig PSD-ului.

„A rămas să ne spună grupul de la Senat cum vor să procedeze. Ultima oară, noi am susținut-o pe doamna Gorghiu, cred că e posibil să facem la fel și acum. Nu a rămas stabilit, a fost o discuție, după care, am concluzionat că mai bine o lăsăm grupului de la Senat", a spus deputatul USR Claudiu Năsui.

„Ideea e să încercăm să punem un candidat care să nu fie PSD. Deci, ar trebui să ne unim și probabil, în momentul ăsta, Alina Gorghiu e cea mai bună poziționată", a declarat Ionuț Moșteanu.

 

PMP susținere tot pentru Alina Gorghiu

 

Senatorii PMP o vor susține, cel mai probabil, tot pe Alina Gorghiu.

„Noi am avut o serie de discuții cu senatorii PNL și încă nu am luat o decizie finală privind afilierea senatorilor PMP la grupul PNL (MUSCĂ) În caz că se va întâmpla afilierea asta, clar că o vom sprijini pe Alina Gorghiu, dar condiționat", a declarat senatorul PMP Lucian Iliescu.

 

PSD nu îl vor mai susține iar pe Meleșcanu

 

Pe de altă parte, PSD a anunțat că va avea candidat propriu pentru șefia Senatului și că nu îl vor mai susține iar pe Teodor Meleșcanu.

„Nu se știe. Sunt mai mulți, sunt vreo șase colegi care doresc, din câte am înțeles", a spus Marcel Ciolacu.

Potrivit calculelor matematice, PSD ar avea majoritate la Senat.

Totodată, surse din partid au afirmat că în cursa internă se află și senatorul PSD Șerban Nicolae, potrivit Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel