Alianță ALDE-Pro România. Ponta pune o CONDIȚIE esențială. ULTIMA ORĂ

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Președintele ProRomânia Victor Ponta condiționează formarea unei alianțe cu ALDE de schimbarea Guvernului actual și a programului de guvernare "Dragnea-Vâlcov". El susține că propunerea sa este posibilă "dacă ALDE nu mai susține actuala formulă" de guvernare.  

"Ieri mi-am descoperit o mulțime de «prieteni» - toți îngrijorați de viitorul meu: Băsescu, Barna, Lăzăroiu! Chiar și înfierbântatul Andrei C ( liderul revolutionar al «Barna-jugend») vrea să mă salveze - toți îmi dau sfaturi! Pot să explic de fapt ce au înțeles toți cei care au sărit ca arșii (majoritatea nu au înteles nimic):

1. Propunerea mea de ieri de schimbare a Guvernului actual și a Programului de guvernare «Dragnea - Vâlcov» este singura acțiune concretă și pragmatică din această vara (propunerea este și realizabilă dacă ALDE nu mai susține actuala formulă).

2. Toți «strigătorii» de la USR și susținătorii lor din țară și din străinătate vor în realitatea să rămână Guvernul «Dăncilă» - așa au un sac de box în care să dea mereu și ei scapă de asumarea guvernării (ca să nu se facă de râs ca în 2016)", a scris, joi, pe Facebook, liderul Pro România, Victor Ponta.

Guvernarea actuală îi asigură lui USR Dan Barna prezența în turul doi și o confruntare cu Klaus Iohannis

 

"3. O guvernare ca cea de azi îi asigură lui Barna prezența în turul doi și bătălia cu Iohannis (Viorica Dăncilă nu are nicio șansă să ajungă în turul doi conducând un Guvern și un Partid care, în fond, nu s-a schimbat deloc față de perioada lui Dragnea) 4.Toti acești indivizi preferă (în mod iresponsabil - după părerea mea) să lase România să fie distrusă total din punct de vedere economic și bugetar - ceea ce se întâmplă prin aberațiile și minciunile pe care le primim în fiecare zi de la Ministerul de Finanțe / după care ei vor beneficia de disperarea și indignarea publică pentru a prelua țară că în 2010 - chiar dacă asta înseamnă să preiei o țară distrusă și încă o generație irosită. 5. La ProRomânia avem capacitate profesională (prin oamenii care au guvernat bine în 2012-2015) + 30 parlamentari + legitimitatea votului din 26 Mai + experiența de a discuta și a implementa proiecte de guvernare de succes! Adică exact ce nu au nici PSD dar nici PNL și USR! Și ei știu asta - și sunt panicați să nu se vadă această realitate! Am pornit pe un drum cu Echipa ProRomania- dificil, cu multe obstacole și dușmani - nu ne oprim, nu ne abatem de la el ! Pentru că este drumul bun!", a mai scris Ponta.

Mesajul lui Ponta vine în contextul în care, miercuri, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că partidul său va forma o alianță politică cu Pro România. Pro România a condiționat alierea cu ALDE de ieșirea acestora de la guvernare.

Ulterior, liderul ALDE și-a nuanțat declarațiile de pe Facebook cu privire la alianța cu Pro România, iar după editarea postării în locul "am hotărât" a apărut "am discutat".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel