Alexei Navalny revine în Rusia: „M-am trezit în Germania, într-o cutie de terapie intensivă“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Liderul opoziției ruse Alexei Navalny, care învinovățește Kremlinul pentru că l-a otrăvit, se va întoarce la Moscova duminică.

„Nu s-a pus niciodată problema de a reveni sau nu. Pentru că nu am plecat niciodată. M-am trezit în Germania, într-o cutie de terapie intensivă. Duminică, 17 ianuarie, mă voi întoarce acasă”, a scris Alexei Navalny pe Twitter.

Alexei Navalny, în vârstă de 44 de ani, s-a simțit rău în august, în timpul unui zbor din Siberia spre Moscova. Navalny a ajuns într-un spital din Germania, iar reprezentanții Guvernului german declarau că a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din grupul Novichok.

Ulterior, Alexey Navalny l-a acuzat pe președintele rus Vladimir Putin că se află în spatele otrăvirii sale: „Afirm că Putin se află în spatele acestei infracțiuni, nu am altă versiune a ceea ce s-a întâmplat".

Moscova a negat orice implicare. Președintele rus Vladimir Putin a spus că, dacă agenții de informații ruși ar fi vrut să-l omoare pe domnul Navalny, „am fi terminat treaba”, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel