Alexandru, românul acuzat că a torturat, violat și ucis o tânără în Belgia - o nouă condamnare la închisoare

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ucigașul lui Sofie Muylle (27 de ani), românul Alexandru C., a mai primit o pedeapsă efectivă de 3 luni de închisoare pentru posesie de canabis în închisoare. 

Alexandru Caliniuc (27 de ani), românul care a ucis-o pe Sofie Muylle (27 de ani), a fost condamnat la trei luni de închisoare pentru posesie de droguri. În celula sa au fost găsite 3,39 grame de canabis, deși, potrivit lui Caliniuc, drogurile aparțineau fostului său coleg de celulă. El a făcut apel, dar a fost găsit vinovat miercuri. Pedeapsa inițială de trei luni de închisoare cu suspendare a fost comutată într-o pedeapsă efectivă cu închisoarea. 


Faptele au ieșit la iveală la 26 februarie anul trecut, în timpul unei inspecții în celulă la închisoarea din Bruges. Alexandru Caliniuc (27 de ani) își aștepta procesul de asesiune pentru uciderea lui Sofie Muylle (27 de ani) din Roeselare, în ianuarie 2017, la Knokke. În celula lui Caliniuc, gardienii au găsit 3,39 grame de canabis. Potrivit acuzării, românul a recunoscut, în cadrul unei audieri disciplinare în interiorul zidurilor închisorii, că cannabisul era al său. Cu toate acestea, avocatul său a susținut că procedura a fost viciată, deoarece nu i s-a pus la dispoziție un interpret și, prin urmare, nu a știut ce i s-a cerut în formularele completate în limba engleză.

Alexandru, românul acuzat că a torturat, violat și ucis o tânără în Belgia - o nouă condamnare la închisoare

 


Miercuri, 15 decembrie, Caliniuc a venit și el cu o nouă explicație, și anume că ar fi fost amenințat de colegul său de celulă și de aceea a preluat cazul disciplinar. Acest lucru nu a fost bine primit de procuror. "Aștepta procesul de asediu, așa că era în interesul lui să tacă. Și să fii amenințat de un coleg de celulă? Prietenul nostru era judecat pentru una dintre cele mai odioase crime din ultimele decenii. Și s-ar lăsa amenințat de un coleg de celulă?".

Avocatul lui Caliniuc a cerut achitarea, a adăugat la rândul său procurorul. "Deținerea de droguri în închisoare este o circumstanță agravantă obiectivă care mă face să mi se ridice părul pe spate." El a cerut o pedeapsă efectivă de șase luni de închisoare. Curtea de Apel a decis miercuri dimineață să schimbe pedeapsa de 3 luni de închisoare cu suspendare din sentința inițială cu o pedeapsă efectivă de 3 luni de închisoare. "Pentru noi, faptele au fost dovedite, mai ales după declarațiile lui Caliniuc la ședința disciplinară din penitenciar".

Amintim că în luna mai a anului trecut, Alexandru Caliniuc a fost  condamnat la 25 de ani de închisoare pentru uciderea și pentru violarea Sofiei Muylle, în urmă cu aproape cinci ani, la Knokke, Belgia.

Tânărul român, originar din Suceava, ar fi violat-o de două ori pe Sofie, în vârstă de 27 de ani, care se plimba pe plaja Knokke după care ar fi târât-o sub un gard și ar fi abandonat-o.  Alexandru a filmat tragicul eveniment cu telefonul mobil. El a recunoscut la reconstituire faptul că ar fi violat-o pe tânără, dar nu ar fi ucis-o, ea fiind în viaţă când a plecat. Românul a fost prins după aproape cinci luni după crimă în ţară şi extrădat în Belgia. Imaginile de pe camerele de supraveghere au arătat însă  cum bărbatul a stat câteva ore în apropierea corpului fetei după ce a comis faptele îngrozitoare. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel