ALERTĂ sanitară mondială. O persoană a MURIT în Spania, 160 sunt infectate. MAE ATENȚIONEAZĂ cetățenii români

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
MAE
MAE

Alertă sanitară la nivel internațional, după ce o persoană din Spania a murit și alte 160 sunt infectate cu listeria.  Bacteria a fost depistată în mai multe loturi de carne tocată de porc în Andaluzia și au fost retrse de pe piață. MAE atenționează cetățenii români care călătoresc în Spania. 

Ministerul român de Externe informează cetățenii români asupraa simptomelor în czul îmbolnăvirii. Dacă au febră, dureri musculare, vărsături sau diaree, dureri de gât, confuzie şi oboseală și dacă sunt sau au fost de curând în Spania, mai ales în regiunea andaluză, trebuie să se adreseze de urgenţă medicului de familie sau celui mai apropiat spital.

O persoană a decedat, iar aproape 530 de cazuri suspecte de infectare sunt analizate de medicii spanioli, din care 160 sunt confirmate. Printre cazurile confirmate de listerioză sunt și 23 de femei însărcinate, aflate acum în spital.

Deocamdată nu au fost semnalate cazuri în afara Spaniei.

Listerioza este provocată de o bacterie transmisă prin intermediul alimentelor și poate provoca mai multe afecțiuni digestive. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel