ALERTĂ RĂPIRE MINORI! Două copile românce au pus pe jar părinții și autoritățile: „Ajutor! Sunt într-o mașină neagră, nu pot vorbi!“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Două copile din Maramureș și-au înscenat răpirea, și-au sunat părinții și au povestit cum au fost urcate cu forța în mașini negre și duse în direcții necunoscute. Polițiștii au intrat în alertă și după verificări le-au găsit pe fete la bunica uneia dintre ele, într-o zonă retrasă din Borșa.

Primul care a semnalat dispariția fetei sale de 14 ani a fost un bărbat din Sighetu Marmaţiei. El a sunat la Poliție și a spus că fiica sa a fost răpită. Conform spuselor bărbatului, copila ar fi fost constrânsă să urce într-o maşină de culoare neagră, care a plecat în direcţia localităţii Bogdan Vodă.

După alte 10 minute, o reprezentantă a unui Centru de Primiri Regim Urgenţă din judeţul Maramureș a sesizat Poliţia despre faptul că o fată de 13 ani, instituţionalizată, a plecat fără acordul unităţii.

Mai mult, copila de 14 ani a transmis mesaje telefonice mamei sale, precizând că a fost răpită, că nu poate vorbi şi că din câte a observat autoturismul în care se află se îndreptă spre Cluj.

Cele două fete au fost găsite după câteva ore

 

Gravitatea situaţiei şi riscurile la care puteau fi expuse cele două fete au impus luarea unor măsuri urgente, astfel că s-a constituit echipă complexă de cercetare şi căutare, a fost întocmit dosar penal și au fost mobilizate mai multe forţe şi mijloace din cadrul Poliţiei municipiului Sighetu Marmaţiei, Serviciului de Investigaţii Criminale, Poliţiei oraşului Borşa, din Vişeu de Sus, Dragomireşti, Săliştea de Sus şi din cadrul Postului de Poliţie Comunal Bogdan Vodă.

„De la primirea apelurilor, pentru toţi cei implicaţi a început o luptă contra cronometru, toate activităţile fiind coordonate de conducerea Inspectoratului de Poliţie a Judeţului Maramureş, cu sprijinul procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei. Verificările efectuate ulterior de poliţişti au relevat faptul că cele două minore au plecat cu acelaşi autoturism, existând posibilitatea ca ele să se fi înţeles în prealabil cu privire la plecare”, spun reprezentanții Poliției Române.

Cele două fete nu au fost victimele vreunei infracţiuni

 

Investigațiile au continuat, iar cele două fete au fost găsite la câteva ore de la presupusa răpire, nevătămate, într-o zonă retrasă, de pe raza oraşului Borşa.

Poliţiştii au stabilit că fetele s-au înţeles în timpul zilei să plece la Borşa şi au fost aşteptate de către un tânăr de 20 de ani, care le-a dus cu mașina până la bunica uneia dintre ele.

Întrucât ştiau că sunt căutate de poliţie, acestea s-au dus într-o zonă retrasă, în care au fost găsite,  potrivit Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel