COD GALBEN  ALERTĂ METEO! COD GALBEN de vreme rea în aproape toată țara

Liviu Ludovic |
Data publicării:

ANM a emis alerte de Cod Galben și informări meteo. Vremea va fi rea de 1 mai. 

De astăzi, de la ora 14:00 până mâine, 1 mai, la ora 21:00, este în vigoare o informare meteo de instabilitate atmosferică accentuată și intensificări ale vântului.

"În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15...25 l/mp.

Vremea 1 mai. Cod galben de vreme rea

 

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente și mai intense în regiunile nordice, nord-estice, vestice și centrale, iar în a doua parte a zilei de marți (30 aprilie) și la începutul nopții de marți spre miercuri (30 aprilie/01 mai) în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, precum și în Muntenia, Moldova și Dobrogea. În cursul zilei de 1 mai, vântul va avea local și temporar intensificări în majoritatea regiunilor, cu rafale în general între 45 și 55 km/h." anunță ANM.

Totodată, tot de astăzi, de la ora 15:00, până mâine dimineață, la ora 10:00, este Cod Galben de ploi abundente: "În noaptea de marți spre miercuri (30 aprilie/01 mai) și la începutul zilei de miercuri (1 mai) în Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei, Transilvaniei și Crișanei și local în zona de munte, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și izolat 40...50 l/mp."

De mâine dimineață, 1 mai, de la ora 10:00, până mâine seară, la ora 21:00, intră în vigoare un nou Cod Galben de intensificări susținute ale vântului: ”În intervalul menționat vântul va avea intensificări susținute în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei, precum și în sudul Moldovei, cu rafale de 55....65 km/h și temporar 70...75 km/h."

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel