Alertă în Germania, dată de românii dintr-un microbuz în drum spre Belgia, cu deznodământ neobișnuit

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Un grup de români care călătorea cu microbuzul spre Belgia a anunțat dispariția unui pasager de pe A3, în Germania. Mai mult, românii au presupus că pasagerul lipsă a pățit ce e mai rău. Căutările autorităților au dus însă la un rezultat neobișnuit.

Marți dimineața devreme, un grup de turiști români care făcea o pauză în autocarul lor pe A3, în zona de servicii Haidt, a raportat dispariția unui pasager. Din cauza barierei lingvistice, în apelul de urgență către poliție s-a vorbit inițial despre o persoană moartă.

A fost lansată o căutare elaborată cu ajutorul elicopterelor, al dronelor și al câinilor de salvare, care a dus la un final neobișnuit, dar fericit. Astăzi de dimineață, în jurul orei 06:00, un microbuz românesc cu șapte pasageri, care călătorea pe A 3 dinspre România spre Belgia, a făcut o pauză în zona de servicii Haidt Nord. Când microbuzul a vrut să își continue călătoria, pasagerii au spus că un călător în vârstă de 47 de ani a plecat spre marginea pădurii și încă nu se mai întorsese.

După aproximativ o oră, șoferul autobuzului s-a adresat în cele din urmă benzinarului, care a dat imediat apelul de urgență. Din cauza barierei lingvistice, inițial s-a presupus că este vorba despre o persoană moartă, motiv pentru care s-a apelat la "program complet".

Bărbatul își întinse picioarele și a tras un pui de somn

 

Pe lângă numeroși polițiști, la căutări au participat pompierii din Kleinlangheim și Haidt, câinii de poliție și de ambulanță, un elicopter al poliției și o dronă THW.

În jurul orei 9.00, echipajul elicopterului l-a găsit pe bărbat dormind pe un drum de pământ la aproximativ doi kilometri de zona de odihnă. Acesta a declarat că și-a întins puțin picioarele și a vrut să tragă un pui de somn scurt.

În jurul orei 9.30, românii au putut să-și continue călătoria în direcția Belgiei. Bărbatul nu poate fi acuzat  și nici nu îi pot fi imputate  costurile operațiunii. 

 

------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel