COD PORTOCALIU  ALERTĂ în Franța! Cod PORTOCALIU de inundații şi furtuni. Vezi zonele afectate

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Cod Portocaliu în Franța: Sudul departamentului Var, lovit de furtuni violente și inundații.

Oraşul Le Gard a fost din nou plasat în stare de alertă portocalie vineri în aşteptarea furtunilor şi ploilor ce ar putea provoca inundaţii de proporţii în cursul zilei, în timp ce în departamentul Var a fost deja decretat codul portocaliu de joi seară, relatează AFP.

Potrivit Météo France, este vorba de "un episod mediteraneean intens ce trebuie observat cu atenţie din cauza cumulului de precipitaţii aşteptate în zonele de câmpie".

Joi seară, Institutul de prognoză meteorologică remarca deja prezenţa unor furtuni violente pe litoral la est de Hyéres (Var), cu precipitaţii de "până la 67 mm în regiunea Londe, însoţite de grindină".

Météo France prognozează că furtunile vor lovi întreaga noapte de joi şi vineri sudul departamentului Var, unde sunt aşteptate precipitaţii de între 80 şi 100 de mm, local chiar de 120 de mm.

Oraşul Le Gard va fi afectat de furtuni locale şi punctuale, care se vor extinde în întregul departament, urmând ca în cursul zilei de vineri noi furtuni să se abată asupra întregii regiunii de la vest la est.

În aşteptarea intemperiilor, prefectura din Gard a anunţat suspendarea circulaţiei autobuzelor şcolare în întreg departamentul pentru ziua de vineri. Precipitaţiile în zona se câmpie şi la Cévennes vor fi de între 50 şi  80 de mm, local de între 100 - 120 mm.

Marţi seara, Météo-France plasase le Gard în alertă de furtună şi precipitaţii de amploare, Petite Camargue şi zona Vauvert având cel mai mult de suferit. Precipitaţii de circa 181 de mm s-au abătut asupra sudului Vauvert în mai puţin de cinci ore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel