Alertă în aer. Un Boeing 737-8 MAX al Air Canada a avut o problemă la un motor

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
avion_in_zbor
avion_in_zbor

Un Boeing 737-8 Max al compaaniei Air Canada, aflat în zbor între Arizona și Montreal, cu trei membri ai echipajului la bord, a suferit o problemă la un motor care a determinat echipajul să devieze avionul către Tucson, Arizona, a declarat compania aeriană canadiană, citată de Reuters.

 

La scurt timp după decolare, piloții au primit o semnal de la un motor șii au decis să îl oprească. „Aeronava și-a schimbat traseul apoi spre Tucson, unde a aterizat normal și a rămas”, a precizat companie. Incidentul a avut loc pe 22 decembrie.

Echipajul a primit un semnal de scădere a presiunii hidraulice la motorul din stânga și a declarat o urgență PAN PAN (standard internațional care indică o stare de urgență care nu pune în pericol imediat vieți sau aparatul de zbor) înainte de a devia zborul, a raportat site-ul belgian Aviation24.be.

„Avioanele moderne sunt proiectate să funcționeze cu un singur motor și echipajele noastre se antrenează pentru astfel de operațiuni”, a adăugat Air Canada. Boeing-ul și operatorii aerieni se pregătesc pentru un control sporit, în condițiile în care avioanele MAX își reiau zborurile după o perioadă de 20 de luni în care au fosst consemnate la sol. Experții în securitate aviatică spun că astfel de erori sunt obișnuite și de obicei trec neobservate.

MAX a fost oprit de la zbor în urma a două prăbușiri legate în parte de software-ul defect, iar motoarele nu au fost implicate. tatele Unite au ridicat luna trecută interzicerea de zbor pentru 737 MAX, Administrația Federală a Aviației anunțând detalii despre software-ul, sistemul și actualizările de instruire pe care Boeing și companiile aeriene trebuie să le efectueze înainte de a transporta pasageri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel