ULTIMA ORĂ. Aeronavele Boeing 737 Max, INTERZISE în toată Europa

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Agenția europeană pentru siguranța aviației a suspendat marți toate zborurile aeronavelor Boeing 737 Max, ca urmare a catastrofei de duminică din Etiopia, când o aeronavă de acest tip s-a prăbușit, iar toți cei 157 de pasageri de la bord au murit.

"Ca măsură de precauție, Agenția a publicat astăzi o directivă de navigabilitate, care intră în vigoare la ora 19:00 GMT, suspendând toate zborurile ale aeronavelor Boeing 737-8 MAX și 737-9 MAX în Europa", a anunțat agenția printr-un comunicat.

Potrivit sursei citate, sunt suspendate toate zborurile comerciale efectuate de operatori cu acest tip de avioane din țări terțe către sau dinspre UE.

Decizia survine după ce autorităţile aeronautice din Marea Britanie, Franţa, Irlanda, Austria, Olanda, Italia, Belgia şi Norvegia au suspendat accesul acestui tip de avion în spaţiul aerian al acestor ţări.

Un aparat Boeing 737 MAX 8 al companiei Ethiopian Airlines, cu 157 de persoane la bord, s-a prăbuşit duminică la sud-est de Addis Abeba la scurt timp după decolare, la patru luni după un accident similar al unui avion de acelaşi tip al companiei Lion Air în Indonezia soldat cu 189 de morţi, în urma ambelor catastrofe neexistând supravieţuitori.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel