Alertă de raid aerian în toată Ucraina: Avioane de vânătoare ruseşti au decolat de pe teritoriul Belarusului

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Canele de Telegram din Belarus semnalează, sâmbătă dimineaţă, decolarea unor avioane de vânătoare ruseşti. Între timp, pe întreg teritoriul Ucrainei a fost declanşată o alertă de raiduri aeriene - transmite RBC.

Potrivit canalului "Belaruski Gaiun", grupul de monitorizare a înregistrat decolarea avionului de luptă MiG-31K cu indicativul RF-92333.

Acesta a decolat în jurul orei 9:00, de la baza aeriană belarusă din Maciulişci. Un alt avion similar a decolat de pe aerodromul Baranovici, tottrează Rador.

Alertă de raid aerian în toată Ucraina

 

Amenințarea unor noi lovituri inamice de pe teritoriul Belarusului rămâne, a avertizat Statul Major al Forțelor Armate ucrainene. Rândurile trupelor rusești din Belarus sunt suplimentate cu oameni mobilizați, a declarat Statul Major al AFU, potrivit Unian.

Trupele rusești desfășurate în Belarus sunt încadrate de persoane mobilizate care sosesc de pe teritoriul Rusiei. În prezent, amenințarea unor noi lovituri inamice de pe teritoriul Belarusului se menține, potrivit unui rezumat al Statului Major General al AFU de la ora 6:00.

"Activitățile de pregătire de luptă și de coeziune a unităților menționate vor dura aproximativ două-trei săptămâni", precizează raportul. Statul Major General a adăugat că Belarus va continua să sprijine agresiunea armată a Rusiei împotriva Ucrainei, găzduind militari ruși și oferind terenuri de antrenament.

Avioane de vânătoare ruseşti au decolat de pe teritoriul Belarusului

 

Aleksandr Lukașenko a recunoscut abia la începutul lunii octombrie implicarea părții belaruse în ostilitățile din Ucraina. La 10 octombrie, acesta a anunțat desfășurarea unei grupări comune de trupe belaruse și rusești, iar apoi mobilizatorii ruși au sosit pe teritoriul belarus.

Șeful Direcției principale de informații a Ministerului Apărării, Kiryl Budanov, a declarat că, până la sfârșitul lunii octombrie, nu exista nicio amenințare de repetare a invaziei Ucrainei de pe teritoriul belarus, dar situația s-ar putea schimba rapid dacă Khersonul va fi eliberat de ucraineni.

Este demn de remarcat faptul că Belarus a anunțat începerea "exercițiilor militare" încă din 29 aprilie. La sfârșitul lunii octombrie, autoritățile țării le-au continuat din nou.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel