Alegeri prezidențiale: Procentele avansate pentru candidații din primul tur. „BROȘA aia se întoarce în favoarea EI...“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Ce cifre indică intenția de vot a românilor pentru primul tur al alegerilor prezidențiale. Cifrele avansat epentru Iohannis, ăncilă și Barna, de-a dreptul neașteptate.

Cifre foarte Generoase pentru Viorica Dăncilă în primul tur al alegerilor prezidențiale. Potrivit ultimului sondaj SOCIOPOL, prezentat la Antena 3, 42% dintre români l-ar pe Klaus Iohannis, în timp ce 21% ar susține-o pe Viorica Dăncilă. USR înregistrează însă o scădere dramatică cu privire la intenția de vot a românilor.  

"Înţelegem din sondaj: Viorica Dăncilă şi Klaus Iohannis, în turul II. Repet însă că nu se măsoară în România, deocamdată, impactul reţelelor de socializare. În cazul lui Klaus Iohannis cred că este un procent sensibil mai ridicat decât cel pe care îl va lua în primul tur şi mă bazez pe ceva istoric: în 2014 a luat 30% în primul tur. Între timp a produs multă dezamăgire“, a afirmat analistul politic Bogdan Chireac în emisiunea Punctul de întâlnire, moderată de Radu Tudor.

Sociologul Marius Pieleanu susține cifrele avansate de acesta.

„EU nu îl văd pe Iohannis la 148 % cât îl văd sondorii în primul tur. Eu îl văd la 30%“, a mai adăugat Chireac. Totuși el precizează că voturile din diaspora nu sunt cunatificate aici.

„În cazul doamnei Dăncilă, cred că va merge în primul tur pe scorul partidului, care astăzi cred că este pe la 28%. În plus Viorica Dăncilă e tipul de femeie care poate fi votată de femei. E de-a noastră, e mamă, e cap de familie...(...) Viorica Dăncilă nu transmite negație. Nu merge cu ura la ea. Femeia asta e cumsecade, e de-a noastră, e în regulă, e din popor, arată bine. Până la urmă broșa aia se întoarce în favoarea ei“, a adăugat Bogdan Chireac.

Cât despre Dan Barna, procentele avansate pentru el în primul tur al alegerilor prezidențiale au o marjă de eroare colosală.

„Dan Barna, o să râdeți, între 10%-30%. Dacă prinde valul pe Facebook, știi bine că poate lua 20%. Totuși, în cazul lui Dan Barna, am un mare semn de întrebare, pentru că tipul său de electorat nu este mişcat. Acolo emoţia este pe primul plan. Muntele de dovezi împotriva sa nu influenţează electoratul. Tot scandalul ăsta ar fi putut să îl relanseze“, a mai spus Bogdan Chireac.

„Mircea Diaconu, din nefericire, nu este sprijinit suficient politic nici de ALDE, nici de PRO România. Dânsul va face ce a făcut şi la europarlamentare, probabil. Probabil că mai este şi Alexandru Cumpănaşu la peste 5%, nici el nu are niciun sprijin politic", a mai spus Bogdan Chirieac la Antena 3.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel