Ajutor de 530 de milioane de euro pentru România şi alte 20 țări. Anunţul Comisiei Europene

Andreea Cosma |
Data publicării:

Comisia Europeană (CE) a prezentat joi un pachet de sprijin financiar de aproape 530 de milioane de euro pentru 20 țări, inclusiv România, care va contribui la eforturile de combatere a coronavirusului.

Potrivit unui comunicat al CE, sprijinul financiar suplimentar va fi acordat pentru 17 state membre și trei state în curs de aderare: Austria, Belgia, Croația, Cehia, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Portugalia, România, Spania, Albania, Muntenegru și Serbia.

Finanțarea va sprijini o parte din cheltuielile publice cu echipamentele medicale și individuale de protecție, cu sprijinul de urgență acordat populației și cu măsurile de prevenire, monitorizare și control al răspândirii bolii.

„Fondul de solidaritate al UE este o demonstrație concretă a solidarității europene în acțiune. De la crearea sa, fondul a oferit asistență și ajutor eficace pentru milioane de oameni în perioade dificile. Anul trecut, domeniul de aplicare al fondului a fost extins pentru a acoperi urgențele de sănătate publică de importanță majoră. Acum propunem mobilizarea asistenței financiare atât de necesare în contextul pandemiei de COVID-19. FSUE își îndeplinește din nou misiunea principală”, a declarat Elisa Ferreira, comisarul pentru coeziune și reforme.

Conform CE, pachetul de ajutor propus include, de asemenea, plățile în avans în valoare de 132,7 milioane de euro primite deja de Germania, Irlanda, Grecia, Spania, Croația, Ungaria și Portugalia.

Contribuția financiară propusă de Comisie trebuie să fie aprobată de Parlamentul European și de Consiliu, iar apoi ajutorul financiar va fi plătit țărilor solicitante.

România ar urma să primească aproape 14 milioane de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel